top of page

Προεκλογικά

Οκτώβριος  2010

ΜΟΝΟ  ΘΕΑΤΗΣ  ?

 

 

Η 75η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, ξεκίναγε ταυτόχρονα με την προετοιμασία της Ε.Ε.Ε.Δ. Θεσσαλονίκης, η οποία θα αναλάμβανε την κάλυψη πρώτων βοηθειών, του 24ου Ορειβατικού Μαραθωνίου Ολύμπου.

Η  Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α. ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση της ομάδος από την συμπρωτεύουσα, συμμετείχε στην κάλυψη αυτής της αθλητικής διοργανώσεως, καλύπτοντας ένα  σημείο της διαδρομής, στα 1.940 μέτρα υψόμετρο, στο καταφύγιο της «Πετρόστρουγκας» πάνω στο βουνό των θεών.

Στην συνέχεια, μετά τον Μαραθώνιο, η Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α. είχε παρουσία προβολής στην 75η Δ.Ε.Θ. μαζί με άλλες εθελοντικές ομάδες.

Την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, μέλη της ομάδας μας συμμετείχαν στην Σχολή Εκπαίδευσης Θαλάσσιας Επιβίωσης, ένα 5ήμερο σχολείο  της Πολεμική Αεροπορίας στην Καλαμάτα.

Τώρα, συνεχίζουμε με άλλες εκπαιδεύσεις, σχοινιά, πρώτες βοήθειες, πυρόσβεση, .…..

 

Παράλληλα, τριγύρω μας ξεκινάει σιγά – σιγά ένα πανηγύρι κοινωνικών μεταβολών.

Μπήκαμε σε περίοδο προεκλογικών διαδικασιών.

Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι, έχουν αυξήσει τις κοινωνικές τους επαφές, έρχονται  πιο συχνά σε επαφή με τους συνδημότες τους, ενημερώνοντάς τους για τις προθέσεις και τα σχέδιά τους, για την επόμενη μέρα των αποτελεσμάτων των Δημοτικών εκλογών.

Όλοι, με κέφι και αισιοδοξία.

Όλοι με όραμα και ιδέες.

Όλοι με λύσεις για το κάθε πρόβλημα.

Όλοι με όρεξη να προσφέρουν στην πόλη μας.

Όπως όμως σε όλους τους αγώνες, πολλοί οι δρομείς, αλλά ένας στο τέλος ο νικητής.

Σε αυτούς τους αγώνες όμως, ο νικητής πρέπει πάντα να είναι ο ίδιος.

Νικητής πρέπει να είναι πάντα ο Δημότης.

 

Για να επιτευχθεί αυτό, θα πρέπει:

Ο Δημοτικός Άρχοντας που θα προκύψει από τις κάλπες, μαζί με τους συνεργάτες του, να κουραστούν και να δουλέψουν με τις δυνάμεις τους στραμμένες, προς την επίτευξη των προεκλογικών τους  υποσχέσεων.

Θα πρέπει οι δράσεις τους να εξυψώνουν την  πόλη σε όλα τα επίπεδα. Θα πρέπει να δουλέψουν με τέτοιον τρόπο που όταν θα κοιτάνε τους συμπολίτες τους στα μάτια, δεν θα νοιώθουν την ανάγκη να χαμηλώσουν το βλέμμα τους. Θα πρέπει να μην χρειάζεται να κρύβονται, ειδικά από τον εαυτό τους, ο οποίος γνωρίζει τις ενδόμυχες σκέψεις τους.

Επίσης, για να είναι ο Δημότης νικητής, θα πρέπει οι υποψήφιοι που θα καταλάβουν τις αντιπολιτευτικές θέσεις του Δήμου, να κάνουν παραγωγική αντιπολίτευση.

Θα πρέπει να βοηθήσουν την Δημοτική αρχή στο έργο της.

Να στηλιτεύσουν τις παρανομίες.

Να κατακρίνουν τα λάθη, προτείνοντας το σωστό.

Να δεχθούν και να στηρίξουν όμως την ορθή πρόταση.

Όχι κόντρα για την κόντρα.

Έτσι ο Δημότης, θα έχει νικήσει.

Εμείς από την Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α., ευχόμαστε σε όλους τους υποψηφίους, καλή επιτυχία στον αγώνα διεκδικήσεως του εκλογικού σταυρού και καλή επιτυχία στο έργο που θα κληθούν να αναλάβουν οι επιτυχόντες.

Όταν και όσο μπορούμε,  θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στον Δήμο, όποτε μας χρειάζεται.

Για εμάς δεν αλλάζει τίποτε με τις εκλογές.

Συνεχίζουμε να καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να έρθουν μαζί μας, για να δυναμώσουμε και να γίνουμε πιο αποδοτικοί προς την κοινωνία μας, πέρα από τα στενά όρια του Δήμου μας και φυσικά πάντα πέρα από κάθε παραταξιακή εξάρτηση.

Μπορείτε να μάθετε για μας στην ιστοσελίδα μας www.eeedea.gr

Καλούμε λοιπόν, όλους τους συμπολίτες μας να ψηφίσουν τον ικανότερο υποψήφιο Δήμαρχο και τους καλλίτερους Δημοτικούς Συμβούλους.

Επίσης τους καλούμε να ψηφίσουν στην συνείδησή τους υπέρ του εθελοντισμού, να ενεργοποιηθούν και να ενταχθούν σε μία εθελοντική ομάδα, αν όχι στη δική μας ….. υπάρχουν πολλές και με διαφορετικά αντικείμενα, μία ταιριάζει και σε εσάς.

Να θυμάστε, όλοι μαζί μπορούμε περισσότερα.

 

 

Κασφίκης Γεώργιος

bottom of page