top of page

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ  2019

Στις 9-1-2019 στον χώρο της Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α., πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση Αρχαιρεσιών, η οποία ανέδειξε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο 

 

Tο Σάββατο 12-1-19, στον χώρο της Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α.  στην οδό Σιδηροδρόμων 1 στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εκδήλωση της κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας. (foto:ΕΔΩ)

Στις 21-1-19 πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση με θέμα «έρευνα και διάσωση σε αστικό περιβάλλον» , στο πλαίσιο  του Σχολείου Διάσωσης 2018-19.

Στις 28-1-19 πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση με θέμα « μέθοδος διαλογής θυμάτων -TRIGE»,  στο πλαίσιο  του Σχολείου Διάσωσης 2018-19.

Στις 13-2-19 η ΕΕΕΔΕΑ υλοποίησε  5ωρο εκπαιδευτικό πρόγραμμα εκπαιδεύσεως πολιτών, με θέμα «Βασικές αρχές προστασίας από φωτιές και από σεισμούς». Το πρόγραμμα οργάνωσε ο ΠΔΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πετρουπόλεως.

Στις 16 & 17-2-19 η ΕΕΕΔΕΑ υλοποίησε  5ωρα εκπαιδευτικά προγράμματα εκπαιδεύσεως πολιτών, με θέμα «Βασική Υποστήριξη Ζωής» (BLS)  και περιδέσεις τραύματα. Το πρόγραμμα οργάνωσε ο ΠΔΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πετρουπόλεως.

Στις 16 & 17-2-19 η ΕΕΕΔΕΑ συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα  SCENT, προσκεκλημένη της ΕΟΔ Αττικής, για τη δοκιμή της καινοτόμου εφαρμογής Επαυξημένης Πραγματικότητας “Scent Explore”. Οι δοκιμές διεξήχθησαν στους παραποτάμους του Κηφισού ποταμού,  με τη συνδρομή της Περιφέρειας Αττικής και του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών.

Στις 22-2-19 η Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α. συμμετείχε στην εκδήλωση  βραβεύσεως των Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας, την οποία διοργάνωσε η Περιφέρεια Αττικής. Στο πλαίσιο της διοργανώσεως βραβεύθηκε και η Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α., για την προσφορά της στην Πολιτική Προστασία, για το έτος 2018.

Στις 23-2-18 διοργανώθηκε αποκριάτικο party στο χώρο της ομάδος, για τα μέλη και τους φίλους της Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α.. (foto: ΕΔΩ)

Στις 2-3-19, η Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α. ανέλαβε την κάλυψη Α’ Βοηθειών της εκδηλώσεως “BLANK” του TEDΧAUEB. Την εκδήλωση οργάνωσαν οι φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕ)  και  πραγματοποιήθηκε στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων, με την συμμετοχή άνω των 700 συνέδρων.

Στις 13-3-19 πραγματοποιήθηκε επαναληπτική εκπαίδευση των μελών της ΕΕΕΔΕΑ σε δύο θέματα: Έρευνα & Διάσωση σε αστικό περιβάλλον και Διαλογή πολλαπλών θυμάτων – Triage. Η εκπαίδευση έγινε στο πλαίσιο προετοιμασίας σχετικής ασκήσεως.

 

Στις 17-3-19 η Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α. σχεδίασε και πραγματοποίησε άσκηση Έρευνας & Διάσωσης σε αστικό περιβάλλον, χρησιμοποιώντας την μέθοδο   Διαλογή πολλαπλών θυμάτων, Triage. Η άσκηση πραγματοποιήθηκε στο ΨΝΑ Δρομοκαΐτειο και μαζί με την Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α. επιχείρησαν και μέλη των Ε.Ε.Ε.Δ. Λιβαδειάς και Καναλακίου Δήμου Πάργας. (foto)

 

Στις 23-3-19 η Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α. την κάλυψη Α’ Βοηθειών στα γυρίσματα της ελληνικής ταινίας "το σωσίβιο", σε παραλία της Σαλαμίνας στα Σελίνια.

 

Στις 27-3-19 η Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α. προσκεκλημένη του Χώρου δημιουργικής απασχόλησης «Kids LAB», στο Ίλιον,  πραγματοποίησε βιωματική εκπαίδευση ενηλίκων σε θέματα αντιμετωπίσεως εκτάκτων αναγκών (Α΄ Βοήθειες – Φωτιές – Σεισμούς)

 

Από 3 έως και 6 Απριλίου, μέλη της Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α. συμμετείχαν στο  3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας με Διεθνή Συμμετοχή, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

 

Στις 7 Απριλίου  η Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α. ανέλαβε μέρος της  καλύψεως  Πρώτων Βοηθειών στον  Αγώνα Ανωμάλου Δρόμου του Ποικίλου Όρους  (Poikilo Rocky Mountain 2019), τον οποίο διοργάνωσε ο  Ποδηλατικός  Δρομικός  Σύλλογος «Οδυσσέας» .

 

Στις 9-4-19 μέλη της Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α., εκπροσωπώντας την ομάδα συμμετείχαν στο συνέδριο για την αντιπυρική περίοδο, της  Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής στην Αθήνα

 

Στις 10-4-19, η Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α. ανέλαβε την κάλυψη Α’ Βοηθειών στην διοργάνωση Kids Athletics, (για τα προνήπια των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών). Η Διοργάνωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Γυμναστικών Αθλητικών Σωματείων (ΣΕΓΑΣ) και των αθλητικών τμημάτων του Δήμου, στο Κλειστό Γυμναστήριο «Ν. Παξιμαδάς» στην Πετρούπολη.

 

Στις 11 & 12 Απριλίου η Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α. ανέλαβε την κάλυψη Α’ Βοηθειών της διημερίδα καριέρας,  «Job Fair Athens», την οποία διοργάνωσε ο φοιτητικός οργανισμός EESTEC (Τοπική Επιτροπή Αθήνας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου) και πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο.

 

Στις 13-4-19 η Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α. προσκεκλημένη της ΜΕΛΚΑΤ (τεχνική εταιρεία κατασκευής τεχνικών έργων (Facility Management)) παρείχε 8ωρη εκπαίδευση στο προσωπικό της εταιρίας, για Α΄ Βοήθειες – Φωτιές – Σεισμούς

 

Στις 13-4-19, μετά από πρόσκληση του Δήμου Πετρουπόλεως η Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α. ανέλαβε την κάλυψη Α’ Βοηθειών στον «Λαϊκό ανώμαλο δρόμο» για μικρούς και μεγάλους, στο άλσος του Αγ. Δημητρίου στην Πετρούπολη.

 

Στις 14-4-19, μετά από πρόσκληση του Δήμου Πετρουπόλεως η Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α. ανέλαβε την κάλυψη Α’ Βοηθειών στον «ποδηλατικό γύρο» για μικρούς και μεγάλους, στο άλσος του Αγ. Δημητρίου στην Πετρούπολη.

 

Στις 14-4-19 η Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α. προσκεκλημένη από τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου & του 4ου Νηπιαγωγείου Πετρουπόλεως πραγματοποίησε βιωματική εκπαίδευση ενηλίκων σε θέματα αντιμετωπίσεως εκτάκτων αναγκών (Α΄ Βοήθειες – Φωτιές – Σεισμούς)

Στις 9-5-19  η Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α. προσκεκλημένη της Διευθύνσεως του 2ου Γυμνασίου Πετρουπόλεως, πραγματοποίησε εκπαίδευση όλων των μαθητών των τμημάτων  του σχολείου (με δύο παρουσιάσεις)  σε θέματα αντιμετωπίσεως εκτάκτων αναγκών (Α’ Βοήθειες – Φωτιές – Σεισμούς)

Στις 5, 6, 8, 11, 12,13 & 15 Μαΐου, μέλη της Ε.Ε.Ε..Δ.Ε.Α. παρακολούθησαν την πιστοποιημένη εκπαίδευση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας (προκαθορισμένη από την Γ.Γ.Π.Π.) σε θέματα δασοπυρόσβεσης, στον 10ο Πυροσβεστικό Σταθμό, στο Περιστέρι.

Στις 19-5-19 η Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α. ανέλαβε την κάλυψη Α’ Βοηθειών στη Γιορτή Νεολαίας, την οποία διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως και πραγματοποιήθηκε  στο Θέατρο Πέτρας του Δήμου Πετρουπόλεως. Η εκδήλωση περιλάμβανε θεατρικά, μουσικά και χορευτικά σύνολα που ετοίμασαν νέοι και νέες, των Κατηχητικών και Νεανικών Συνάξεων των ενοριών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στις 25-5-19 ολοκληρώθηκε το Σχολείο Διάσωσης 2018, με την  εκπαίδευση Ναυαγοσωστικής , από το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιας Διάσωσης & Επιβίωσης (Ε.ΚΕ.ΘΑ.Δ.Ε.) .


Στις 29-5-19 η Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α. προσκεκλημένη από την Διοίκηση του  Δρομοκαΐτειου Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής, πραγματοποίησε εκπαίδευση, επ’ ωφελείας του προσωπικού του Νοσοκομείου, με θέμα Βασικές Αρχές Πυροπροστασίας.


Στις 30-5-19 η Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α., μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 10 Δημοτικού Σχολείου Πετρουπόλεως, ανέλαβε την κάλυψη Α’ Βοηθειών στον φιλικό αγώνα μπάσκετ μεταξύ των μαθητών του Σχολείου και των παιδιών του Αθλητικού Συλλόγου Wave Basketball Academy

 

Στις 7-6-19 διοργανώθηκε από την INTRALOT  A.E. εκπαιδευτικό 8ωρο στην Βασική Υποστήριξη Ζωής (BLS) και την αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών υγείας, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της στο Μαρούσι, από την Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α.

Από τις 10 έως και τις 17  Ιουνίου, η Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α. ανέλαβε (εκ περιτροπής με την ΕΟΠΠ) την κάλυψη Α’ Βοηθειών του «Cosmogym Festival – Contest». Η διοργάνωση  πραγματοποιήθηκε στο  Ολυμπιακό Στάδιο Πυγμαχίας στο Δήμο Περιστερίου.

Στις 11-6-19 διοργανώθηκε από την INTRALOT  A.E. εκπαιδευτικό 8ωρο στην Βασική Υποστήριξη Ζωής (BLS) και την αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών υγείας, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της στην Παιανία, από την Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α.

Στις 25-6-19 διοργανώθηκε από την Εταιρία Βιομηχανικής Αρωγής, ΕΒΙΑΡ  A.E. εκπαιδευτικό 8ωρο στην Βασική Υποστήριξη Ζωής (BLS) και την αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών υγείας, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της, από την Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α.

Στις 29-6-19  η Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α. ανέλαβε  την κάλυψη Πρώτων  Βοηθειών στον Μικτό Νυχτερινό Αγώνα Ανωμάλου Δρόμου (δρομέων και ποδηλατών), σε διάφορα σημεία στο Ποικίλο Όρος. Τον αγώνα  διοργάνωσε ο Ποδηλατικός Σύλλογος «Οδυσσέας».

Στις 11-7-19 η Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α., προσκεκλημένη του κέντρου  συναισθηματικής ανάπτυξης και ειδικής αγωγής «Εκ Βαθέων» στο Περιστέρι, πραγματοποίησε ένα τρίωρο εκπαιδευτικό πρόγραμμα αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών, επ’ ωφελείας των συμβούλων του κέντρου και των εκπαιδευτικών γειτονικών εκπαιδευτικών κέντρων. (Photo) 

Στις 17 & 24 Ιουλίου η Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α. πραγματοποίησε δίωρες  ανοικτές παρουσιάσεις αναπτύσσοντας θέματα αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών, επ’ ωφελείας πολιτών, στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Σινέ Πετρούπολις» στον Δήμο Πετρουπόλεως. (Photo)

Στις 19-7-19 πραγματοποιήθηκε απροειδοποίητη 6ωρη άσκηση «Απώλειας επικοινωνιών μετά από μεγάλη καταστροφή».  Στην άσκηση αυτή ελέγχετε η λειτουργία του σχεδίου δράσεως της Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α., σε σχετικό συμβάν.

 

Στις 21, 22  & 29  Ιουλίου και 4, 10, 11, 12, 24, 26 & 28 Αυγούστου (ημέρες κατά τις οποίες ο δείκτης επικινδυνότητος ήταν 4άρι και πάνω) μέλη της Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α. ανέλαβαν 4ωρη βάρδια περιπόλου πυρασφάλειας στο άλσος του Αγ. Δημητρίου στον Δήμο Πετρουπόλεως, ενημερώνοντας παράλληλα  τους επισκέπτες του άλσους για τους κινδύνους.

 

Στις 14 Σεπτεμβρίου, η Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α. συμμετείχε στο «Off Road Adventure Festival» στο Μαρκόπουλο Αττικής

Από τις 23 έως και 26 Σεπτεμβρίου του 2019  μέλη της Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α. παρακολούθησαν επιτυχώς και φέτος,  την εκπαιδευτική σειρά του Σχολείου Εκπαίδευσης Θαλάσσιας Επιβίωσης (Σ.Ε.Θ.Ε.) της Πολεμικής Αεροπορίας, στην Καλαμάτα.

Στις 26, 27, & 28 Σεπτεμβρίου, η Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α. συμμετείχε με δικό της περίπτερο στο «Education Festival» στο Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ στο Γκάζι, με συνεχείς ενημερωτικές παρουσιάσεις για το κοινό, σε θέματα αντιμετωπίσεως εκτάκτων αναγκών.

Στις 29 & 30 Σεπτεμβρίου  η Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α. συμμετείχε με δικό της χώρο  στο Φεστιβάλ Εθελοντισμού 2019 "Voluntary Action", στο Γκάζι  πραγματοποιώντας ανοιχτές εκπαιδευτικές παρουσιάσεις στους επισκέπτες και τους συμμετέχοντες στο Φεστιβάλ.

Στις 4, 5 & 6 Οκτωβρίου, η Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α. είχε αναλάβει την κάλυψη Α’ Βοηθειών στην διοργάνωση «Hobby Festival» του skywalker.gr, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ, στο Γκάζι. Ταυτόχρονα συμμετείχε με δικό της περίπτερο, με συνεχείς ενημερωτικές παρουσιάσεις για το κοινό, σε θέματα αντιμετωπίσεως εκτάκτων αναγκών.

​ Στις 11, 12 & 13 Οκτωβρίου , μέλη της  Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α.  μετέβησαν στην Πρέβεζα , στις πηγές του Αχέροντα, προκειμένου να συμμετάσχουν στην Πανελλήνια εκπαιδευτική συνάντηση των ομάδων των Ε.Ε.Ε.Δ. για το 2019, με διάφορα εκπαιδευτικά αντικείμενα (η συμβολή των UAV στη διαχείριση των καταστροφών, ασφάλεια στην πεζοπορία – εξοπλισμός, διάσωση σε ορμητικά νερά κλπ)

Στις 20-10-19 μέλη της Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α. πραγματοποίησαν 4ωρη εκπαίδευση σε θέματα αντιμετωπίσεως εκτάκτων αναγκών, επ’ ωφελείας 20μελούς ομάδος ποδηλατών στο Παλαιό Φάληρο.

Στις 9 & 10 Νοεμβρίου,  πολυμελής ομάδα της Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α., προσκεκλημένη του  Αθλητικού - Πολιτιστικού Συλλόγου Κύμης Tank Trail βρέθηκε στην Κύμη Ευβοίας, προκειμένου να παρέχει κάλυψη  Α’ Βοηθειών στον ποδηλατικό αγώνα κατάβασης (downhill ) τον οποίο διοργάνωσαν,  με Πανελλήνιες συμμετοχές.

Στις 22-11-19 ολοκληρώθηκε η 3ήμερη προετοιμασία, όλων των τμημάτων του 3ου Γενικού Λυκείου Πετρουπόλεως, προκειμένου να πραγματοποιηθεί (στην νέα χρονιά)  γενική άσκηση εκκενώσεως της σχολικής μονάδος, σε περίπτωση σεισμού.


 Στις 27-11-19 υπό την αιγίδα του Δήμου Πετρουπόλεως, πραγματοποιήθηκε από πολυμελή ομάδα της  Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α. στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου, προγραμματισμένη 5ωρη εκπαίδευση Α΄ Βοηθειών BLS, επ’ ωφελείας  πολιτών.


Στις 8 Δεκεμβρίου  η Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α. συμμετείχε με δικό της πρίπτερο  στο  « 1ο FORUM Εθελοντικής Προσφοράς» ", το οποίο διοργάνωσε η Περιφέρεια Αττικής στο Σ.Ε.Φ. (Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας)  πραγματοποιώντας ανοιχτές εκπαιδευτικές παρουσιάσεις στους επισκέπτες και τους συμμετέχοντες της εκδηλώσεως.


 Στις 11-12-19 υπό την αιγίδα του Δήμου Πετρουπόλεως, πραγματοποιήθηκε από την  Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α. στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου, προγραμματισμένο  5ωρο σεμινάριο  επ’ ωφελείας  πολιτών, με θέματα «βασικές αρχές προστασίας από σεισμούς» και «βασικές αρχές πυροπροστασίας».

bottom of page