top of page

Ανοιχτή  Επιστολή   

Φεβρουάριος 2010

ΜΟΝΟ  ΘΕΑΤΗΣ  ?

 

Χρόνια πολλά, και καλή χρονιά να έχουμε, με υγεία και ειρήνη.

Είναι η πρώτη επικοινωνία της χρονιάς μαζί σας, και θα έχει ένα διαφορετικό χαρακτήρα, απ’ ότι συνήθως. Θα είναι κάτι σαν ανοικτή επιστολή. Αυτή τη φορά θα σας ενημερώσουμε για μία αδικαιολόγητη φραστική επίθεση που δέχτηκε η ομάδα μας, από έναν πολιτικό άνδρα της πόλης μας.

 

Η όλη ιστορία ξεκίνησε από την προσπάθειά μας να πραγματοποιήσουμε την «5η γιορτή προστασίας πολιτών» στο θέατρο Πέτρας.

Όπως και στις προηγούμενες γιορτές, ο Δήμος Πετρουπόλεως ήταν συνδιοργανωτής, αυτό ζητήσαμε και φέτος. Όπως πάντα την απόφαση αυτή την έπαιρνε μέσω του Δημοτικού Συμβουλίου, έτσι και φέτος, ήρθε η εισήγηση του θέματος στο Δ.Σ. (5-11-09) και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κλήθηκαν να ψηφίσουν.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος κύριος Γιώργος Γιώγος δεν αρκέσθηκε να ψηφίσει με ένα  ναι ή ένα όχι.  Ήθελε να τεκμηριώσει την άποψη του «όχι» του, αλλά δεν αναφέρθηκε καθόλου στο θέμα της γιορτής.

Χωρίς καμία αιτία ( ή δεν την γνωρίζουμε εμείς την αιτία) αναφέρθηκε μόνο προσβλητικά για τους εθελοντές - μέλη της ΕΕΕΔΕΑ. Χρησιμοποίησε  χαρακτηρισμούς όπως «τρωκτικά», «λαμόγια» κλπ.

Η αναίτια δημόσια προσβολή έπρεπε να διορθωθεί.

Το προεδρείο της ΕΕΕΔΕΑ συγκάλεσε έκτακτη Γενική Συνέλευση για το θέμα.

 

Θεωρήσαμε ότι ο κ. Γιώγος είχε εσφαλμένη εντύπωση από λανθασμένες πληροφορίες. Απ’ αυτές έβγαλε λανθασμένα συμπεράσματα, και επειδή δεν μπήκε στον κόπο να τα διασταυρώσει εκτέθηκε, προσβάλλοντας αδίκως, ένα σύνολο συνανθρώπων μας.

Οι άνθρωποι αυτοί, δίνουν τον λίγο ελεύθερο χρόνο τους, για να προσφέρουν όσο και όπως μπορούν στην κοινωνία και τον συνάνθρωπό τους,  χωρίς ΚΑΜΙΑ οικονομική ή υλική απολαβή, αντίθετα από ότι άφησε να εννοηθεί.

Αφού θεωρήσαμε ότι είχε πέσει θύμα παραπληροφόρησης, αποφασίσαμε να του δώσουμε μία ευκαιρία να διορθώσει το λάθος του, και μέσω ενός απλού εξωδίκου, του ζητήσαμε να ανακαλέσει δημοσίως στο επόμενο Δ.Σ., και σαν έμπρακτη συγνώμη να χορηγήσει στην ομάδα μας δύο αντικείμενα χρήσιμα για την παροχή βοήθειας και εκπαίδευσης των συμπολιτών μας (ένα φαρμακείο και ένα πρόπλασμα για εκπαίδευση καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης ).

 

Συνημμένα με το εξώδικο ο κ. Γιώγος, έλαβε πίνακα με τα ονόματα και τα επαγγέλματα των μελών της ΕΕΕΔΕΑ, για να δει ότι τα μέλη μας, δεν είναι τρωκτικά  αλλά άνθρωποι αξιοπρεπείς - εργαζόμενοι. Έλαβε επίσης και αντίγραφο του δημοσιοποιημένου στο διαδίκτυο πίνακα, με όλες τις δραστηριότητες της ομάδος μας (www.eeedea.gr).

 

Παρόλα αυτά, αντί συγνώμης ο κ. Γιώγος στο επόμενο Δ.Σ. (30-12-09), δήλωσε αμετανόητος και επέμεινε στους χαρακτηρισμούς του. Δήλωσε επίσης έτοιμος να υπερασπιστεί τον εαυτό του στην δικαιοσύνη, αποδεικνύοντας τις συκοφαντικές του «αλήθειες».

 

Το ίδιο έπραξε και κατά την διάρκεια της συνεδριάσεως του Δ.Σ. στις 2-2-2010, και επέμεινε στις απόψεις του. Σαν επιχειρήματά του,  αυτή τη φορά, προσκόμισε και ανέγνωσε αποκόμματα διαφόρων εφημερίδων, τα οποία ήταν τελείως άσχετα με την ΕΕΕΔΕΑ και φυσικά δεν αποδείκνυαν και τίποτα από τα λεγόμενά του. Φρέσκα  επιχειρήματά του εναντίον μας, εμφανίσθηκαν και αμερικάνικες  μυστικές υπηρεσίες, (δεν μπόρεσα να καταλάβω αν εννοούσε ότι είμαστε μέλη τους, πράγμα για το οποίο τον καθησύχασε ο Δήμαρχος κος Βλάχος).

 

Στην συγκεκριμένη συνεδρίαση, μου δόθηκε ο λόγος για να απευθυνθώ προς το Δ.Σ. και να δώσω μία σαφή εικόνα, επί του θέματος της διοργάνωσης της «5ης γιορτής προστασίας πολιτών».

Όταν έδινα τις πληροφορίες που ήθελε το σώμα του Δ.Σ., προκειμένου να αποκτήσει άποψη πριν ψηφίσουν ή καταψηφίσουν το θέμα  της γιορτής, ο κ Γιώγος θεώρησε ότι ήταν η κατάλληλη ώρα για να κάνει διάλειμμα για τσιγάρο και αποχώρησε.

Όταν επέστρεψε στη αίθουσα, είχα τελειώσει την παρουσίαση της διοργανώσεως της γιορτής και ζήτησα την άδεια από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. να  μιλήσω προς τον κο Γιώγο.

Αφού τον ενημέρωσα για ορισμένες από τις εσφαλμένες πληροφορίες, που χρησιμοποίησε εναντίον της ΕΕΕΔΕΑ και του δήλωσα ότι δεν έχουμε κανένα λόγο να είμαστε με κανέναν σε αντιπαράθεση, τον ρώτησα ευθέως, εάν γνωρίζει εμένα ή κάποιο από τα μέλη μας και αν ξέρει για κάποιον να έχει διαπράξει κάποιο ατόπημα, οπότε θα είχε δίκιο στην επίθεσή του.

Φυσικά η απάντησή του δεν είχε σχέση με την ερώτησή μου.

Αντί αυτού, έδινε στο Σώμα εσφαλμένες πληροφορίες, για τις οποίες είχα μιλήσει, την ώρα του τσιγάρου του.

Τέλος ανέφερε αρκετές φορές ότι ΘΕΛΕΙ να τον μηνύσουμε.

Δεν θα σας χαλάσουμε το χατίρι.

 

Δεν πειράζει κ. Γιώγο, όταν οργανώσαμε 7ωρες πιστοποιημένες εκπαιδεύσεις πρώτων βοηθειών, για 240 μαθητές των Λυκείων της πόλης  μας - τόσες και τόσες αντίστοιχες εκπαιδεύσεις για ενήλικους συμπολίτες μας - εκπαιδεύσεις κυκλοφοριακής αγωγής σε όλα τα Δημοτικά σχολεία - εκπαιδεύσεις πυρόσβεσης - διαλέξεις περί ναρκωτικών - ασφάλειας χρήσης του μετρό – δενδροφυτεύσεις – πυροπροστασίες -  …..κλπ…κλπ… δεν κουραστήκαμε και λιγότερο, από ότι θα μας κουράσει αυτή η δικαστική περιπέτεια στην οποία  μας αναγκάζετε να  εμπλακούμε.

 

Λυπόμαστε γιατί ένας πολιτικός άντρας της πόλης, στην οποία έχει την έδρα του το σωματείο μας, (αντίθετα με την άποψή σας) δεν είχε το κουράγιο να ζητήσει μία συγνώμη για ένα λάθος, το οποίο δεν γνωρίζουμε  ακόμη για ποιο λόγο το υπερασπίζεται και το συνεχίζει.

Αν πάλι έχετε στοιχεία για κάποια παράνομη πράξη  μας, για κάποια κίνησή μας αντίθετη προς τον εθελοντικό θεσμό ή οτιδήποτε αρνητικό, πείτε το μας, και αν έχετε δίκιο, τότε θα ζητήσουμε εμείς συγνώμη.

 

Παρ' όλη την διεκδίκηση από πλευράς μας, να καθαριστεί η λάσπη από πάνω μας,  να γνωρίζεται ότι η ΕΕΕΔΕΑ, θα σπεύσει (εφόσον μπορεί) και στο δικό σας πλευρό αν απαιτηθεί, γιατί ο εθελοντισμός έτσι είναι, μην τον απαξιώνεται.

 

 

Ο Πρόεδρος της Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α.

ΚΑΣΦΙΚΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ 

bottom of page