top of page

Εθελοντές  κομμάτων 

Δεκέμβριος 2009

ΜΟΝΟ ΘΕΑΤΗΣ ?

 

Οι εθνικές εκλογές, είναι πλέον, μακρινό παρελθόν .

Το κράτος έχει ήδη αρχίσει και πάλι να λειτουργεί σιγά – σιγά στους κανονικούς του ρυθμούς.

Οι κρατικοί μηχανισμοί έχουν πάρει τις νέες εντολές τους, από τους  νέους πολιτικούς προϊσταμένους τους και είναι έτοιμοι όπως πάντα να λειτουργήσουν, ο καθένας στο είδος του και ο Λουμίδης στους καφέδες του.

Από την πλευρά μας, εμείς στην Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α., είμαστε χαρούμενοι, επειδή έχουμε ενδείξεις που λένε ότι πολύ σύντομα θα δυναμώσουμε από αριθμητικής απόψεως αρκετά.

Σε αυτό το συμπέρασμα φτάσαμε, γιατί κατά την προεκλογική περίοδο ανακαλύψαμε ότι τριγύρω μας υπάρχουν πολλοί εθελοντές.

Δεν ξέρουμε που ήταν κρυμμένοι όλοι αυτοί οι εθελοντές και δεν μπορούσαμε να τους βρούμε όταν τους ψάχναμε για να φυλάξουμε τα δεντράκια μας, αλλά σίγουρα δεν μπορεί να ξεφύτρωσαν ξαφνικά, μάλλον δεν τους αναζητούσαμε στα σωστά μέρη.

Τέλος πάντων, κάλιο αργά παρά ποτέ.

Μπορεί να μην τους βρήκαμε όταν θέλαμε να προστατέψουμε τους πράσινους πνεύμονες των παιδιών τους, αλλά τους ανακαλύψαμε όταν διέθεταν εθελοντικά τον πολύτιμο χρόνο τους, στη στήριξη των πολιτικών κομμάτων, σχεδόν όλη τη μέρα στα κομματικά περίπτερα, μοιράζοντας τα φυλλάδιά τους.

Τα καλοκαίρια που μας πέρασαν, αν οι μισοί απ’ όλους αυτούς τους εθελοντές,  έδιναν τον μισό χρόνο απ’ όσο έδωσαν στα κόμματά τους, θα είχαμε σώσει τουλάχιστον τα μισά δάση, απ’ αυτά που χάσαμε στην Αττική.

 

Είχαμε πει και παλαιότερα, να εμπλακούμε με τα κοινά και να αφήσουμε το χαζοκούτι, αλλά δεν περιμέναμε ότι θα είχατε άμεσο προσωπικό όφελος από τα κόμματα, περισσότερο απ’ ότι θα είχατε από το περιβάλλον που ζείτε. Βέβαια, η πολιτικοποίηση του κάθε ανθρώπου, ( έστω και η κομματικοποίηση ) είναι πολύ καλλίτερη στάση ζωής, από την παθητική στάση του θεατή απέναντι από τον τηλεοπτικό σκουπιδοτενεκέ. 

Φυσικά, τώρα που τελείωσαν οι εθελοντικές βάρδιες στα πολιτικά περίπτερα, εσείς οι ζωντανοί - ενεργοί πολίτες, θα ψάχνετε που να διαθέσετε τις ελεύθερες ώρες σας, ή πώς να εκμεταλλευτείτε την εθελοντική σας διάθεση.

Εμείς έχουμε την λύση.

Ελάτε μαζί μας στην Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α.. Έχουμε συνεχείς εκπαιδεύσεις σε διάφορα θέματα.

Έχουμε δράσεις για όλα τα γούστα.

Έχουμε ανοιχτούς ορίζοντες για να υλοποιήσουμε μαζί σας, τις περισσότερες από τις ιδέες που θα μας προτείνετε. Άλλωστε, είχαμε πει και παλαιότερα, ότι την ομάδα μας έπρεπε να την λένε «πες το κι έγινε».

Ελάτε να μάθουμε να προστατεύουμε το περιβάλλον, τους εαυτούς μας και τους συνανθρώπους μας.

Μην καταδικάζετε στην αδράνεια την εθελοντική σας διάθεση, μέχρι τις επόμενες εκλογές.

Η δράση των ανθρώπων πρέπει να είναι συνεχής.

Ότι δεν δρα δεν υπάρχει ( κάποιος γνωστός το είπε αυτό, αλλά δεν θυμάμαι ποιος).

Εντάξει, πεισθήκατε.

Μην το αναβάλετε για αύριο.

Ελάτε σε επαφή μαζί μας σήμερα, αφού χάσατε το χθες.

Κι αν δεν μπορείτε τώρα γιατί πλησιάζουν οι γιορτές, ελάτε αμέσως μετά, με τον καινούριο χρόνο. Τα τηλέφωνα και οι διευθύνσεις μας είναι στα χέρια σας. Ελάτε να δράσουμε.

Μέχρι τότε, σας ευχόμαστε καλές και ασφαλείς γιορτές και καλά Χριστούγεννα.

 

Γιώργος Κασφίκης

bottom of page