top of page

Πανελλήνια συνάντηση
των  Ε.Ε.Ε.Δ.

                                                                                                              Δεκέμβριος  2010

ΜΟΝΟ ΘΕΑΤΗΣ ?

 

Οι εκλογές είναι πλέον παρελθόν. Η Ελλάδα γύρισε στην καθημερινότητα. Οι πολίτες αποφάσισαν.

Τα συμπεράσματα πολλαπλά, όπως και οι ερμηνείες τους.

Το παράδοξο είναι ότι όλα τα κόμματα δηλώσαν ευχαριστημένα.

Οι ψηφοφόροι; Κι αυτοί, άλλοι λίγο - άλλοι πολύ, αλλά στο τέλος ξυρίζουν το γαμπρό, οπότε σε τέσσερα χρόνια θα κρίνουν αν η επιλογή τους ήταν σωστή, και θα κινηθούν ανάλογα στις κάλπες.

Προς το παρόν οι κάλπες κάνανε την δουλειά τους και αποθηκεύτηκαν.

Στην πόλη μας η νέα Δημοτική Αρχή έχει πολύ δουλειά μπροστά της.

Εκτός από την καθημερινότητα του Δήμου, έχει να αντιμετωπίσει και τις γενικές προκλήσεις της εποχής, μαζί με όλα τα προβλήματα τους.

Στην νέα Διοίκηση του Δήμου ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο της, πρώτ’ από όλα για το καλό του πολίτη.

Ο πολίτης από την πλευρά του; Θα τα περιμένει όλα από την Διοίκηση;

Θα πετάει το άδειο πακέτο των τσιγάρων του από το αμάξι και θα περιμένει από την υπηρεσία του δήμου να το μαζέψει;

Θα διπλο- τριπλο-παρκάρει και θα περιμένει από την νέα Δημοτική Αρχή να διορθώσει το συγκοινωνιακό πρόβλημα της πόλης μας;

Ο ενεργός πολίτης που αποφασίζει για την διακυβέρνηση της πόλης και της χώρας του, παύει να είναι ενεργός, μόλις μαζευτούν οι κάλπες;

Την νέα λακκούβα και την καμένη λάμπα στην κολώνα θα τις κοιτάει για μέρες μόνο κριτικάροντας, αντί να ειδοποιήσει τον Δήμο; 

Την προστασία του δάσους μας, την περιμένει από τον δήμο και το κράτος κι αυτός μένει θεατής;

Ο ενεργός πολίτης, είναι πάντα ενεργός!!

Μαθαίνει να συμμετέχει, να δημιουργεί, να προστατεύεται και να προστατεύει.

Δεν ζει μόνο για το εαυτό του και το κέντρο του κόσμου είναι έξω από το «Εγώ» του.

Είναι εθελοντής στον τομέα που του ταιριάζει.

Π.χ. στον Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του σχολείου του παιδιού του, στον σύλλογο του χωριού του, στις ενώσεις κοινωνικής πρόνοιας, στην δενδροφύτευση που οργανώνουν οι φίλοι του δάσους, στο ……..

υπάρχουν πολλές επιλογές για να προσφέρεις.

Όταν δεν είσαι λάτρης του τηλεοπτικού σκουπιδοτενεκέ, βρίσκεις χώρους δράσης και προσφοράς για το κοινωνικό σύνολο.

Εμείς στην Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α. έχουμε βρει τι μας ταιριάζει και συνεχίζουμε τις δράσεις και τις εκπαιδεύσεις μας σε πολλούς τομείς. Εδώ και καιρό ξέρετε που μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για εμάς και τις δράσεις μας (www.eeedea.gr).  Πρόσφατα, στο θέατρο Πέτρας, η ομάδα μας μαζί με άλλες αντίστοιχες ομάδες, από πολλές πόλεις τις Ελλάδος (τις οποίες φιλοξενήσαμε), πραγματοποιήσαμε μία τριήμερη άσκηση, διαφόρων εκπαιδευτικών θεμάτων ( απ’ όπου και οι φωτογραφίες – περισσότερες στην ιστοσελίδα μας).

Μερικά από τα θέματα των εκπαιδεύσεων: Νυχτερινή έρευνα αγνοουμένων, πυρόσβεση δασικών εκτάσεων, Α’ Βοήθειες, καταρρίχηση – αναρρίχηση, επικοινωνίες, …

Αυτό το τριήμερο μας έδωσε πολλές γνώσεις κι εμπειρίες, ελπίζουμε βέβαια να μην χρειαστεί να τις χρησιμοποιήσουμε ποτέ.

Για την πραγματοποίηση αυτής της 3ήμερης εκπαιδεύσεως, εκτός από την στήριξη της Δημοτικής Αρχής, του Πολιτιστικού Κέντρου Πετρουπόλεως και την βοήθεια του υπαλλήλου του Δήμου κυρίου Θέμελη Σμαϊλιού (μας πρόσφερε εθελοντικά υπερωριακή εργασία), είχαμε την βοήθεια και την συμπαράσταση αρκετών επιχειρηματιών συμπολιτών μας, και όχι μόνο, οι οποίοι δεν είχαν κανένα προσωπικό όφελος.

Γι’ αυτό και ευχαριστούμε: το κρεοπωλείο Μπαλατσός Χρήστος  Αγ. Νικολάου 41 στο Ίλιον (2102613209), το κρεοπωλείο Ζαφειρόπουλος 25ης Μαρτίου 74   (2105050520), τα ξυλουργεία Σωτήρη και Παναγιώτη Νάση  Χρ. Σμύρνης 107 (2105017683) και  Γιαννή Δημητρίου στη Χαρ. Τρικούπη 20 στο Ίλιον (2102625544), το αρτοποιείο Παπάς 25ης Μαρτίου 76 (2105010001), το κατάστημα πυροσβεστικών ειδών Γεωργίου Τσεπέρκα Θράκης 65 (2105062504), το super market ΚΑΨΙΑΣ 25ης Μαρτίου 40 (2105013692).

 Ιδιαίτερες ευχαριστίες στο Συλ. Κρητών «η Μεγαλόνησος», που μας δάνεισαν αρκετά από τα υλικά εστίασης που έχουν, και φυσικά μεγάλο ευχαριστώ στην Πρόεδρό τους κυρία Μπαΐλου  και στην κυρία Καζαμία, οι οποίες για αρκετές ώρες καθ’ όλο το 3ήμερο προσέφεραν εθελοντική εργασία στο δύσκολο έργο της σίτισης, τόσων πολλών ανθρώπων που συμμετείχαν στην άσκηση.

 Όπως καταλάβατε, και καταλαβαίνουμε κι εμείς πολύ συχνά, υπάρχουν πολλοί εθελοντές γύρω μας.

Το ζητούμενο για μας είναι να εκπαιδευτούν, να συντονιστούν και να οργανωθούν.

Για το λόγο αυτό, σας καλούμε να έρθετε μαζί μας, να εκπαιδευτούμε, να δυναμώσουμε και να είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε βοήθεια όπου χρειαστεί (ΑΧΡΕΙΑΣΤΟΙ  ΝΑ  ΕΙΜΑΣΤΕ).

 

Γιώργος Κασφίκης

bottom of page