ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ  2021

 Από τις 7-11-20, βρισκόμαστε σε αναστολή λειτουργίας, λόγω των περιοριστικών μέτρων που επέβαλε η Κυβέρνηση, για την αντιμετώπιση του COVID 19, έχοντας διακόψει το πρόγραμμα του Σχολείου Διάσωσης και κάθε άλλη προγραμματισμένη δραστηριότητα.

Οι απολύτως απαραίτητες διαδικασίες, για την λειτουργία της Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α., συνεχίζουν και πραγματοποιούνται, κυρίως  διαδικτυακά.

 Η Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α. έχει δηλώσει επισήμως προς τις κρατικές υπηρεσίες, από την αρχή της υγειονομικής κρίσεως, την διαθεσιμότητά της να συνδράμει τον κρατικό μηχανισμό, αν και όπου απαιτηθεί.

Καθ’ όλη την διάρκεια αναστολής λειτουργίας και κατά τακτά χρονικά διαστήματα, πραγματοποιούνται διαδικτυακές συναντήσεις των μελών της ΕΕΕΔΕΑ, προκειμένου να διατηρηθεί η συνοχή της ομάδος.

 

Στις 1-3-2021 η Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α. επαναλειτουργεί υπό περιορισμούς, μετά την απόφαση για την κατ’ εξαίρεση μετακίνηση των μελών της ομάδος (με Αρ. Πρωτ. 162065//26-2-21) του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα Αθηνών & Προέδρου Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας.

Η κατ’ εξαίρεση μετακίνηση των μελών της ομάδος, επιτρέπετε ΜΟΝΟ στις εξής περιπτώσεις:

•        Τις ημέρες, Δευτέρα και Πέμπτη και από ώρας 17:00 έως 22:00, από και προς την Βάση Ετοιμότητος της ομάδος.

•        Σε κάθε περίπτωση εκτάκτου ανάγκης  προκειμένου να ασκήσουν δράσεις Πολιτικής Προστασίας.

•        Σε δράσεις ενημερώσεως κοινού.

 

Στις 2 & 3 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή εκπαιδευτική συνάντηση επ’ ωφελείας των μελών της ΕΕΕΔΕΑ, με την θεωρητική παρουσίαση BLS.

 

Στις 4-3-21  πραγματοποιήθηκε δια ζώσης εκπαιδευτική συνάντηση επ’ ωφελείας των μελών της ΕΕΕΔΕΑ, στον χώρο της ομάδος, με την πρακτική ολοκλήρωση της παρουσιάσεως BLS.

 

Στις 7-3-21 πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή εκπαιδευτική συνάντηση επ’ ωφελείας των μελών της ΕΕΕΔΕΑ, με την παρουσίαση του θέματος «Έρευνα & Διάσωση στο εσωτερικό κτηρίου».

 

Στις 10-3-21 πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή εκπαιδευτική συνάντηση επ’ ωφελείας των μελών της ΕΕΕΔΕΑ, με την παρουσίαση του θέματος «Βασικές αρχές  προστασίας από σεισμούς».

 

Στις 14-3-21 πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή εκπαιδευτική συνάντηση επ’ ωφελείας των μελών της ΕΕΕΔΕΑ, με την παρουσίαση του θέματος «Βασικές αρχές πυροπροστασίας».

 

Στις 4-4-21 πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή εκπαιδευτική συνάντηση επ’ ωφελείας των μελών του Συλλόγου Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Μάνδρας Ειδυλλίας "Πατέρας", με την παρουσίαση του θέματος «Βασικές αρχές  προστασίας από σεισμούς».

 

Στις 7-4-21 πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή εκπαιδευτική συνάντηση επ’ ωφελείας των μελών του Συλλόγου Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Μάνδρας Ειδυλλίας "Πατέρας", με την παρουσίαση του θέματος «Βασικές αρχές πυροπροστασίας».

 

Στις 8-4-21 πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή εκπαιδευτική συνάντηση επ’ ωφελείας των μελών του Συλλόγου Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Μάνδρας Ειδυλλίας "Πατέρας", με την παρουσίαση του θέματος «Έρευνα & Διάσωση στο εσωτερικό κτηρίου».

 

Στις 11-4-21 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική πεζοπορία 20 km στο Ποικίλο Όρος επ’ ωφελείας των μελών της ΕΕΕΔΕΑ.

Στις 14-4-21 πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή εκπαιδευτική συνάντηση επ’ ωφελείας των νέων μελών της ΕΕΕΔΕΑ και μελών του Συλλόγου Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Μάνδρας Ειδυλλίας "Πατέρας", με την παρουσίαση του θέματος «Διαχείριση Ατυχήματος με μεγάλο αριθμό θυμάτων με την μέθοδο του Start triage».

Στις 21-4-21 πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή εκπαιδευτική συνάντηση επ’ ωφελείας των νέων μελών της ΕΕΕΔΕΑ και μελών του Συλλόγου Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Μάνδρας Ειδυλλίας "Πατέρας", με την παρουσίαση του θέματος «Βασικές αρχές  προστασίας σε πεζοπορικές δράσεις υπαίθρου».

Στις 21-5-21 κλιμάκια της Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α. επιχείρησαν για 7 ώρες, υπό του Πυροσβεστικού Σώματος, στην κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς σε περιοχή του Αλεποχωρίου.

Στις  22 Μαϊου 2021 κλιμάκιο της Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α. επιχείρησε για 10 ώρες, υπό του Πυροσβεστικού Σώματος, στην κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς στις περιοχές του Αλεποχωρίου.

 

Στις 28, 29 και 30 Μαΐου πολυμελής  ομάδα της Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α. μετέβη  στο Λεωνίδιο (Ν. Αρκαδίας) και εκπαιδεύτηκε στην χρήση σχοινιών ( καταρρίχηση )

 

Για τον 6ο & 7ο μήνα του 2021 ( Ιούνιο & Ιούλιο ) τα μέλη της Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α. ανέλαβαν 4ωρη βάρδια περιπόλου πυρασφάλειας στο άλσος του Αγ. Δημητρίου στον Δήμο Πετρουπόλεως, μετά την υποχρέωση που ανέλαβε η ομάδα, για τις ημέρες κατά τις οποίες ο δείκτης επικινδυνότητος θα είναι 4άρι και πάνω.

 

Στις 26 & 27 Ιουνίου η Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α. ανέλαβε  την κάλυψη Πρώτων  Βοηθειών στους ποδηλατικούς Αγώνες Ανωμάλου Δρόμου του  Π.Δ.Σ. «Οδυσσέας»,  στους πρόποδες του Ποικίλου Όρους.

 

Στις 3-7-21  η Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α. ανέλαβε  την κάλυψη Πρώτων  Βοηθειών στον Μικτό Νυχτερινό Αγώνα Ανωμάλου Δρόμου (δρομέων και ποδηλατών), σε διάφορα σημεία στο Ποικίλο Όρος. Τον αγώνα  διοργάνωσε ο Π.Δ.Σ. «Οδυσσέας».

 

Στις 4-8-21 κλιμάκιο της Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α. επιχείρησε για 8 ώρες, υπό του Πυροσβεστικού Σώματος, στην κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς στις περιοχές του Τατοΐου και της Βαρυμπόπης.

 

Στις 6 8-21 2 κλιμάκια της Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α. επιχείρησαν  για 13 ώρες, υπό του Πυροσβεστικού Σώματος, στην κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς στις περιοχές του Κρυονερίου και του Ποικίλου όρους, στην Πετρούπολη.

 

Στις 7-8-21 κλιμάκιο της Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α. επιχείρησε για 8 ώρες, υπό του Πυροσβεστικού Σώματος, στην κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς στην περιοχή του Ποικίλου όρους, στην Πετρούπολη.

 

Στις 10-8-21 πραγματοποιήθηκε 4ωρη πρακτική εκπαίδευση  βασικών αρχών ναυαγοσωστικής, επ’ ωφελείας των μελών της Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α..

Στις 5 Σεπτεμβρίου η Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α. ανέλαβε μέρος της  καλύψεως  Πρώτων Βοηθειών στον  Αγώνα Ανωμάλου Δρόμου του Ποικίλου Όρους  (8ο Poikilo Rocky Mountain 2021), τον οποίο διοργάνωσε ο  Ποδηλατικός  Δρομικός  Σύλλογος «Οδυσσέας».

 

Από τις 27 έως και 30 Σεπτεμβρίου του 2021  αντιπροσωπία της Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α. παρακολούθησε επιτυχώς και φέτος,  την εκπαιδευτική σειρά του Σχολείου Εκπαίδευσης Θαλάσσιας Επιβίωσης (Σ.Ε.Θ.Ε.) της Πολεμικής Αεροπορίας, στην Καλαμάτα.

Στις 2 & 3 Οκτωβρίου 2021  η Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α. ανέλαβε μέρος της  καλύψεως  Πρώτων Βοηθειών στον  Αγώνα του Ποικίλου Όρους  «Ποικίλο Mountain Bike», τον οποίο οργάνωσε ο  Ποδηλατικός  Δρομικός  Σύλλογος «Οδυσσέας» .

 

Στις 4-10-21 πραγματοποιήθηκε η έναρξη του Σχολείου Διάσωσης 2021-22 της Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α. με παρουσίαση του θέματος «Αρχές προστασίας από τους Σεισμούς».

Στις 9-10-21 στο πλαίσιο  του Σχολείου Διάσωσης πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση με θέμα « Βασική Υποστήριξη Ζωής (BLS)».

 

Στις 11-10-21 πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση με θέμα «ακινητοποιήσεις - περιδέσεις» , στο πλαίσιο  του Σχολείου Διάσωσης.

Στις 16-10-21 πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση με θέμα « Βασικές Αρχές Πυρόσβεσης  - Πυροπροστασίας» , στο πλαίσιο  του Σχολείου Διάσωσης.

Στις 18-10-21 στο πλαίσιο  του Σχολείου Διάσωσης πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση με θέμα «Xρήση φορείων & μεταφορές».

 

Στις 18, 20 & 22 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε  προετοιμασία, όλων των τμημάτων του 11ου Γυμνασίου Ιλίου, προκειμένου να πραγματοποιηθεί γενική άσκηση εκκενώσεως της σχολικής μονάδος, σε περίπτωση σεισμού.

 

Στις 23-10-21 στο πλαίσιο  του Σχολείου Διάσωσης συνεχίσθηκε η εκπαίδευση με θέμα «Χρήση φορείων & μεταφορές» καθώς και η αφαίρεση κράνους μοτοσικλετιστή και απεγκλωβισμός από ΙΧ.

 

Στις 31-10-21 η Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α., προσκεκλημένη του Συλλόγου Εθελοντών Π.Π. Μάνδρας Ειδυλλίας "Πατέρας", συμμετείχε στην εκπαιδευτική ημερίδα Εθελοντών στον Δήμο Μάνδρας, με ανοιχτές παρουσιάσεις για το κοινό, αναπτύσσοντας θέματα αντιμετωπίσεως εκτάκτων αναγκών.

 

Στις 1-11-21 στο πλαίσιο  του Σχολείου Διάσωσης πραγματοποιήθηκε επαναληπτική εκπαίδευση ακινητοποιήσεων και ΚΑΡΠΑ. Ανακοινώνεται η αναστολή των εκπαιδεύσεων (μέχρι νεωτέρας) λόγω απουσίας αρκετών εκπαιδευομένων για λόγους υγείας.

 

Στις 15-11-21  η Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α. πραγματοποίησε Γενική Άσκηση εκκενώσεως σχολικής μονάδος  λόγω σεισμού, στο 11ο Γυμνάσιο Ιλίου. Στο πλαίσιο σχεδιασμού και προετοιμασίας της  Ασκήσεως, είχαν προηγηθεί εκπαιδεύσεις των μαθητών στην αντιμετώπιση σεισμών και την διαδικασία εκκενώσεως του σχολείου ανά τμήμα,  σε όλα τα τμήματα του σχολείου.

 

Στις 19 & 22 Νοεμβρίου ομάδα της Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α. ανέλαβε και κάλυψε για παροχή Α’ Βοηθειών, τρεις σταθμούς (10ο , 17ο , 121ο ), στον 6ο Αυθεντικό Φειδιππίδειο Δρόμο (Αθήνα – Σπάρτη – Αθήνα 490 χιλιόμετρα)

 

Στις 27 & 28 Νοεμβρίου 2021  η Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α. ανέλαβε την κάλυψη  Πρώτων Βοηθειών στο «1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλάτων Eduro», το οποίο οργάνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποδηλάτου και ο  Ποδηλατικός Δρομικός  Σύλλογος «Οδυσσέας», στο Ποικίλο Όρος.

Στις 5-12-21, παγκόσμια ημέρα εθελοντισμού, η Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α. υλοποίησε συνεχείς ανοιχτές παρουσιάσεις για το κοινό, στην κεντρική πλατεία του Δήμου Πετρουπόλεως ΗΡΩ, αναπτύσσοντας θέματα αντιμετωπίσεως εκτάκτων αναγκών.

Στις 6-12-21, αντιπροσωπεία της Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α. συμμετείχε σε εκδήλωση φόρο τιμής στους “ανώνυμους” Εθελοντές των καταστροφικών πυρκαγιών του Καλοκαιριού. Την εκδήλωση οργάνωσε η Ακαδημία Εθελοντισμού “HELPHELLAS” στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο του Δήμου Ηρακλείου Αττικής.

Στις  8-12-21 η ΕΕΕΔΕΑ υλοποίησε  3ωρη εκπαίδευση (μέρος 4ήμερου εκπαιδευτικού προγράμματος εκπαιδεύσεως πολιτών), με θέμα «Βασικές αρχές προστασίας από σεισμούς». Το πρόγραμμα οργάνωσε ο Π.Δ.Σ. ΟΔΥΣΣΕΑΣ, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πετρουπόλεως.

 

​Στις 15-12-21 η ΕΕΕΔΕΑ υλοποίησε  4ωρη εκπαίδευση (μέρος 4ήμερου εκπαιδευτικού προγράμματος εκπαιδεύσεως πολιτών), με θέμα «Βασικές αρχές προστασίας από φωτιές». Το πρόγραμμα οργάνωσε ο Π.Δ.Σ. ΟΔΥΣΣΕΑΣ, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πετρουπόλεως.

 

Στις 18-12-21 η ΕΕΕΔΕΑ υλοποίησε  6ωρη εκπαίδευση (μέρος 4ήμερου εκπαιδευτικού προγράμματος εκπαιδεύσεως πολιτών),  με θέμα «Βασική Υποστήριξη Ζωής» (BLS). Το πρόγραμμα οργάνωσε ο Π.Δ.Σ. ΟΔΥΣΣΕΑΣ, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πετρουπόλεως.

 

Στις 20-12-21 η ΕΕΕΔΕΑ υλοποίησε  5ωρη εκπαίδευση (μέρος 4ήμερου εκπαιδευτικού προγράμματος εκπαιδεύσεως πολιτών),  με θέμα «περιδέσεις και τραύματα». Το πρόγραμμα οργάνωσε ο Π.Δ.Σ. ΟΔΥΣΣΕΑΣ, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πετρουπόλεως.