top of page

Ημερολόγιο 2007 & 2008

 

  Ημερολόγιο 2007

Συνεχίζοντας την ιδέα της προηγούμενης ανεπίσημης ομάδας, διοργάνωσαν

στις  10-11-12-13/ 5 / 07  και πραγματοποιήθηκε η                  

« 4η  ΓΙΟΡΤΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ  ΠΟΛΙΤΩΝ» ( 4ήμερη )

 

                Μέλη της ΕΕΕΔΕΑ  προσκεκλημένα από την ομάδα της Λιβαδειάς, συμμετείχαν σε διήμερη άσκηση στον Ελικώνα, στο  περιθώριο της τελετής της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του σωματείου τους.

 

                Στις αρχές Φεβρουαρίου του 2007, αντιπροσωπεία της ΕΕΕΔΕΑ συμμετείχε (προσκεκλημένη των Σαμαρειτών του Ε.Ε.Σ. του τμήματος Χανίων) στην διήμερη άσκηση στο καταφύγιο της «Ταύρης» στα χιονισμένα Λευκά Όρη, στην Κρήτη.

 

                Στις  6, 7 και 8 Ιουλίου του 2007, πενταμελής αντιπροσωπεία  της  ΕΕΕΔΕΑ, συμμετείχε στην υγειονομική κάλυψη της «Γιορτής Τσαγιού» στο Γράμμο  της Καστοριάς, μαζί με τις αντίστοιχες ομάδες από την Πτολεμαϊδα, την Λιβαδειά, την Θεσσαλονίκη και φυσικά της Καστοριάς, η οποία και μας προσκάλεσε..

 

 

                Τον Αύγουστο του 2007, μέλος της ΕΕΕΔΕΑ προσκεκλημένο των Σαμαρειτών του Ε.Ε.Σ. του τμήματος Χανίων, συμμετείχε στην υγειονομική κάλυψη, την οποία είχαν αναλάβει, στο ολονύκτιο παραλιακό πάρτι  στα «Φαλάσερνα» Χανίων, καλύπτοντας ναυαγοσωστική βάρδια.

 

                Στις 8, 9 και 10 Αυγούστου 2007, η ΕΕΕΔΕΑ μετά από συνεννόηση με την διεύθυνση της  σχολής  Ε.Β. του Π.Ν., στο Κ.Ε. ΠΑΛΑΣΚΑΣ, προκάλεσε και πραγματοποιήθηκε τριήμερο σεμινάριο με θέματα:

             εκπαίδευση για την ασφαλή διαφυγή από αφιλόξενο περιβάλλον,

             εκπαίδευση σε χρήση φορητών και εγκατεστημένων μέσων πυρόσβεσης,

             εκπαίδευση για τις πρώτες ενέργειες αντιμετώπισης πυρκαγιάς σε κτιριακές εγκαταστάσεις 

Στα σεμινάρια αυτά προσκαλέσαμε και άλλες εθελοντικές οργανώσεις ( από Λιβαδειά, Χανιά Σητεία ) οι οποίες και τα παρακολούθησαν

 

                Η  ΕΕΕΔΕΑ , κατά την περίοδο των μεγάλων πυρκαγιών και συγκεκριμένα για το επταήμερο από τις 27/8/07 έως και τις 2/9/07, συμμετείχε στην δασοπροστασία του «Ποικίλου Όρους», συμβάλλοντας  στην συντονισμένη προσπάθεια δασοπροστασίας του Δήμου Πετρουπόλεως.

 

         Από τις 15 έως τις 19 Οκτωβρίου του 2007 μέλη της Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α. παρακολούθησαν επιτυχώς  την 19η εκπαιδευτική σειρά του Σχολείου Εκπαίδευσης Θαλάσσιας Επιβίωσης (Σ.Ε.Θ.Ε.) της Πολεμικής Αεροπορίας, στην Καλαμάτα.

      

         Στις 14, 21, 28 Νοεμβρίου και την 5 Δεκεμβρίου του 2007  μέλη της Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α. παρακολουθήσαν δίωρα σεμινάρια «προσανατολισμού, χρήσεως χαρτών και πυξίδας», τα οποία έγιναν έπ’ ωφελείας της Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α., από την Λέσχη Καταδρομέων και Ιερολοχιτών.

 

     

         Την 8-12-07 πραγματοποιήθηκε για τα μέλη της Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α. σεμινάριο πυρασφάλειας, με ανάλυση θεμάτων της θεωρίας της φωτιάς, πυρόσβεσης,  χρήσεως μάνικας και πυροσβεστήρων, πυροσβεστικών εργαλείων κλπ., στον Πυροσβεστικό Σταθμό του Δήμου Περιστερίου.

     

         Στις 10-12-07 πραγματοποιήθηκε στον Πειραιά, για τα μέλη και τους φίλους της Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α., τετράωρο σεμινάριο «Ασφαλούς Διασώσεως

Τραυματία»,  στα γραφεία των Σαμαρειτών του Ε.Ε.Σ.  του Πειραιά.

Ημερολόγιο 2008

Στις 14, 16, 21 και 23 Ιανουαρίου του 2008 οργάνωσαν στην Πετρούπολη 14ωρο εκπαιδευτικό σεμινάριο πρώτων βοηθειών με την Υπηρεσία Αγωγής Υγείας του Ε.Ε.Σ. 

     

       Την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2008 τα μέλη της Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α., μετά από αίτημά τους προς την Αττικό Μετρό (Α.Μ.Ε.Λ.  Α.Ε.), παρακολούθησαν τετράωρο ενημερωτικό σεμινάριο με θέμα «καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης στο μετρό». Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Μετρό.

 

       Στις 30 Ιανουαρίου, 4, 6 και 11 Φεβρουαρίου του 2008 οργάνωσαν στην Πετρούπολη το 2ο 14ωρο εκπαιδευτικό σεμινάριο πρώτων βοηθειών με την Υπηρεσία Αγωγής Υγείας του Ε.Ε.Σ.

     

       Επίσης τον Φεβρουάριο του 2008, μέλη της Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α. παραβρέθηκαν και συμμετείχαν σε άσκηση σεισμού στα Χανιά, την οποία συνδιοργάνωσαν οι Σαμαρείτες του Ε.Ε.Σ. των Χανίων με το Ε.Κ.Α.Β. και άλλες εθελοντικές οργανώσεις της περιοχής

    

  Στις  29  Μαρτίου 2008, σε μία σεμνή τελετή στην Πετρούπολη (Δήμος στον οποίο έχει την έδρα της η Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α.), παρουσία της Δημοτικής Αρχής, παρέλαβαν όλοι οι δικαιούχοι, τις βεβαιώσεις και τα πιστοποιητικά των διαφόρων σεμιναρίων, στα οποία και είχαν συμμετάσχει.

 

  Στις 31-3-08 πραγματοποιήθηκε στον Πειραιά, στα γραφεία των Εθελοντών  Διασωστών Δήμου  Κορυδαλλού  (ΕΔΟΚ), για τα μέλη και τους φίλους της Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α., σεμινάριο με βασικό θέμα την ακινητοποίηση και την μεταφορά τραυματία.

 

  Μέσα στον Ιούνιο του 2008 ολοκληρώθηκαν τα μαθήματα  αυτόνομης καταδύσεως με μπουκάλες,  τα οποία ξεκίνησαν στις 5-4-08  για τα μέλη της Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α. Περίπου 20 άτομα  απέκτησαν το  πτυχίο καταδύσεων (πρώτου αστεριού) της  PADI

 

  Στις 11-5-08, μέλη της  Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α. σε συνεργασία με την Ε.Δ.Ο.Κ.  (Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κορυδαλλού ), συμμετείχαν στην υγειονομική κάλυψη του ποδοσφαιρικού αγώνα, μεταξύ των ομάδων του Πανιωνίου και της Α.Ε.Κ., στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης.

 

  Μέλη της Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α. την Παρασκευή 23 Μαΐου έλαβαν μέρος στην άσκηση αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών ( α. από σεισμό και β. από τροχαίο ατύχημα ) σε ρεαλιστικές συνθήκες. Την άσκηση διοργάνωσαν ο Δήμος Περιστερίου με την Κινητή Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (Κ.Ο.Μ.Α.Κ.) της Πολεμικής Αεροπορίας.

 

 Στις 25-05-08, μέλη της  Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α. σε συνεργασία με την Ε.Δ.Ο.Κ. , συμμετείχαν στην υγειονομική κάλυψη στις εορταστικές εκδηλώσεις ποδοσφαίρου της ομάδας του Πανιωνίου ( στο γήπεδο του Πανιωνίου στην Ν. Σμύρνη), ταυτόχρονα με την υγειονομική κάλυψη του τουρνουά ποδοσφαίρου Κορυδαλλού, ( στο 7ο Γυμνάσιο Κορυδαλλού).

 

  Στις 25-6-08, ολοκληρώθηκε και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα εθελοντισμού ( 100 ωρών ) του ΥΠ.Ε.Π.Θ. «ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ», το οποίο είχε ξεκινήσει στις 2-4-08 και το παρακολούθησαν αρκετά μέλη της Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α., άλλοι για πρώτη κι άλλοι για δεύτερη φορά, μετά από έξι χρόνια

 

  Στις  27, 28 και 29 Ιουνίου του 2008, αντιπροσωπεία  της  ΕΕΕΔΕΑ, συμμετείχε στην υγειονομική κάλυψη της «Γιορτής Τσαγιού» στο Γράμμο  της Καστοριάς, μαζί με την αντίστοιχη ομάδα της Καστοριάς, η οποία και μας προσκάλεσε..

 

  Στις 7-7-08 η Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α.  εντάσσετε στο μητρώο εθελοντικών οργανώσεων, της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, με Αρ. Μητρώου 53 / 2008.

 

  Ανταποκρινόμενη η Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α. και το καλοκαίρι του 2008, στο κάλεσμα του Δήμου Πετρουπόλεως για υποβοήθηση στην πυροπροστασία του Ποικίλου όρους κατά τις ημέρες υψηλού κινδύνου,  ανέλαβε την περιφρούρηση σε σημεία του βουνού που της υποδείχθηκαν.

 

  Τον Αύγουστο του 2008, μέλος της ΕΕΕΔΕΑ προσκεκλημένο των Σαμαρειτών του Ε.Ε.Σ. του τμήματος Χανίων, κι αυτή την χρονιά συμμετείχε στην υγειονομική κάλυψη, την οποία είχαν αναλάβει, στο ολονύκτιο παραλιακό πάρτι  στα «Φαλάσερνα» Χανίων, καλύπτοντας ναυαγοσωστική βάρδια.

 

  Στο εορταστικό τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου 2008, η ομάδα ανέλαβε υπηρεσία υγειονομικής καλύψεως κατά την διάρκεια των διαφόρων εκδηλώσεων, στον Δήμο Πετρουπόλεως.

 

  Τον Νοέμβριο του 2008 η Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α. οργάνωσε και πραγματοποίησε, με την υπηρεσία εκπαίδευσης της Αττικό Μετρό (Α.Μ.Ε.Λ.  Α.Ε.), ενημερωτικό σεμινάριο, για πολίτες επιβάτες του μετρό, με θέμα «το σύστημα του μετρό». Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε σε διάφορες εγκαταστάσεις του Μετρό, φανερώνοντας στους συμμετέχοντες διάφορα καθημερινά χρήσιμα «μυστικά» των χώρων και των λειτουργιών του, που αφορούν στην ασφάλεια και την εξυπηρέτηση των επιβατών.

 

  Στα τέλη Νοεμβρίου του 2008 η ομάδα συμμετείχε στην δενδροφύτευση που οργάνωσε ο Δήμος Πετρουπόλεως.

bottom of page