top of page

Ημερολόγιο 2009 & 2010

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2009

Στις αρχές του Ιανουαρίου του 2009 η Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α., ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα των «Γιατρών του Κόσμου», συγκέντρωσε τρόφιμα και φάρμακα, τα οποία  στάλθηκαν στην λωρίδα της Γάζας, με σκοπό την ενίσχυση της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τον παλαιστινιακό λαό.

 

  Την Καθαρά Δευτέρα του 2009,  ο Δήμος  Πετρουπόλεως γιόρτασε τα Κούλουμα οργανώνοντας εκδηλώσεις και η Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α. ανέλαβε την υγειονομική κάλυψη των εκδηλώσεων αυτών.

 

  Στις 9 Μαρτίου, μέλη του Δ.Σ. συμμετείχαν προσκεκλημένοι, στην  εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Πολιτικής Προστασίας, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων, από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

 

  Την 25 η Μαρτίου, η  Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α. συμμετείχε στην κατάθεση στεφάνου, στη μνήμη των πεσόντων του απελευθερωτικού αγώνα, καταθέτοντας το δικό της στεφάνι. Στη συνέχεια , κάλυψε υγειονομικά με περιπόλους της, την οδό στην οποία πραγματοποιούνταν η παρέλαση του Δήμου Πετρουπόλεως.

 

  Στις 5 Απριλίου, εκπρόσωπος της Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α. έλαβε μέρος στην  Ημερίδα  με θέμα «Συνεργασία και εμπλοκή φορέων – δυνάμεων κατά την αντιπυρική περίοδο 2009».Την Ημερίδα διοργάνωσε το Αρχηγείο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και η Περιφερειακή Διοίκηση Π.Υ. Αττικής, στην αίθουσα συσκέψεων, του επιχειρησιακού κέντρου του «199».

 

  Την ίδια μέρα, στις 5 Απριλίου, όπως και αργότερα στις 17 Μαΐου,  η Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α. συμμετείχε στην υγειονομική κάλυψη αθλητικής εκδηλώσεως  (ποδηλατικού γύρου) του Δήμου Αγ. Αναργύρων

 

  Στις  29 Απριλίου, μέλη μας συμμετείχαν σε τρίωρη εκπαίδευση, στις εγκαταστάσεις του 10ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών, προσκεκλημένοι της Εθελοντικής Ομάδος Πολιτών Περιστερίου.

 

  2 και 3 Μαΐου ολιγομελής ομάδα της Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α., παρακολούθησε διήμερη εκπαίδευση ( με θέματα  χρήσης ασυρμάτου, χαρτών και πυξίδας, μηχανολογικού εξοπλισμού, πυροσβεστικών οχημάτων, Α΄ Βοηθειών κλπ ). Η εκπαίδευση ήταν θεωρητική και πρακτική και οργανώθηκε από την ομάδα «Εθελοντική Δασοπροστασία Δήμου Καισαριανής» με την συμμετοχή διαφόρων κρατικών φορέων.

 

  Τετραμελής αντιπροσωπεία της Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α. στις 9 Μαΐου 2009, έλαβε μέρος στην ημερίδα «Εθελοντισμός για τη Προστασία των Δασών», την οποία πραγματοποίησε το κοινωφελές ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση και ο όμιλος Eurobank EFG. Στην ημερίδα συμμετείχαν πάνω από 160 εθελοντικές ομάδες απ’ όλη την Ελλάδα. Μεταξύ των ομιλητών της ημερίδας ήταν ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Κος Μ. Μουζάς, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Κος Α. Κοντοκώστας, ο Νομάρχης Σάμου Κος Μ. Κάρλας, Δήμαρχοι κ.α.. Τέθηκαν ερωτήσεις και προτάσεις από τους παρευρισκόμενους εθελοντές και παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της έρευνας που είχε προηγηθεί, από τα 932 ερωτηματολόγια τα οποία  είχαν συμπληρωθεί από τις εθελοντικές ομάδες, αρκετό καιρό πριν από την διοργάνωση της ημερίδας.

 

  Από τις 21 έως και τις 24 Μαΐου 2009 η Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α. συμμετείχε με δικό της περίπτερο, στο οποίο πρόβαλε τις δράσεις της, στην Inter Aigis 09, την «1η Διεθνή Έκθεση Πολιτικής Προστασίας, Ασφάλειας, Πυρασφάλειας & Ειδικού Εξοπλισμού Ο.Τ.Α.». Παράλληλα με την έκθεση πραγματοποιήθηκαν τα εξής συνέδρια: το Πανελλήνιο Συνέδριο «Πολιτικής Προστασίας & Τοπικής Αυτοδιοίκησης» και το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο « Πυρασφάλεια της Ευρώπης 2009». Τα συνέδρια αυτά παρακολούθησαν και μέλη της ομάδος μας.

 

  Την 3-6-09 προς 4-6-09 η Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α. μετά από αίτημά της προς  την υπηρεσία εκπαίδευσης της Αττικό Μετρό (Α.Μ.Ε.Λ.  Α.Ε.),  πραγματοποίησε μεταμεσονύκτια εκπαίδευση, στις εγκαταστάσεις και τις σήραγγες του Μετρό, με θέμα «καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης στο μετρό», έπ’ ωφελείας των μελών της καθώς και άλλων ( συνεργαζομένων με την Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α. εθελοντικών ομάδων ). ( φωτογραφίες:  www.facebook.com/media/set/?set=a.102898593068251.6432.100000443324801&type=3&l=7a79367e24 )

 

  Στις 13-6-09 μέλη της Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α. συνοδεύσανε ομάδες της ενόργανης γυμναστικής του ΔΑΟΠ, σε αθλητική διοργάνωση του Δήμου Ψυχικού.

 

  Από τα μέσα Ιουνίου του 2009, η Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α.  για υποβοήθηση του Δήμου Πετρουπόλεως στην πυροπροστασία του Ποικίλου όρους,  ανέλαβε την περιφρούρηση σε σημεία του βουνού που της υποδείχθηκαν.

 

  Στις αρχές Ιουλίου του 2009, μέλη της Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α. συμμετείχαν στην τριήμερη Πανελλήνια Εκπαιδευτική Συνάντηση των ομάδων της Ε.Ε.Ε.Δ. στην Αλεξανδρούπολη. Μεταξύ των εκπαιδευτικών αντικειμένων τα οποία αναπτύχθηκαν στην συνάντηση αυτή  ήταν:  θεωρία και πράξη μεθόδων κατάσβεσης πυρκαγιών - οι ψυχολογικές επιδράσεις των διασωστικών επιχειρήσεων, πάνω στα συμμετέχοντα μέλη των ομάδων - θεωρία χρήσης σχοινιών - εκπαίδευση καταρρίχησης  (ραπέλ) σε κάθετο βράχο, κλπ

 

  Από τις 28 Σεπτεμβρίου έως τις 1 Οκτωβρίου του 2009 μέλη της Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α. παρακολούθησαν επιτυχώς  την 17η /09 εκπαιδευτική σειρά του Σχολείου Εκπαίδευσης Θαλάσσιας Επιβίωσης (Σ.Ε.Θ.Ε.) της Πολεμικής Αεροπορίας, στην Καλαμάτα.  ( φωτογραφίες:  www.facebook.com/media/set/?set=a.101030603255050.2237.100000443324801&type=3&l=c7cd90112e )

 

  Στις 10 και 11 Οκτωβρίου του 2009, πολυμελής ομάδα της Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α. συμμετείχε στην 2ήμερη άσκηση που διοργάνωσε η Ε.Δ.Ο.Κ.  σε νταμάρι του Κορυδαλλού. Μερικά από τα εκπαιδευτικά αντικείμενα της άσκησης ήταν: στήσιμο και διαχείριση καταυλισμού – πυρόσβεση – διάσωση τραυματιών από ερείπια – νυχτερινή έρευνα και διάσωση αγνοουμένων τραυματιών στην ύπαιθρο, κλπ. 

 

  Στις 25 Οκτωβρίου το  Ελληνικό ΚΕντρο ΘΑλάσσιας Διάσωσης & Επιβίωσης ( Ε.ΚΕ.ΘΑ.Δ.Ε.), πραγματοποίησε 4ωρο εκπαιδευτικό σεμινάριο για τα μέλη και τους φίλους της  Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α. στην λίμνη της Βουλιαγμένης, με θέματα τις  βασικές αρχές και μεθόδους ναυαγοσωστικής, για μη επαγγελματίες ναυαγοσώστες (χωρίς τη χρήση ειδικού εξοπλισμού). Το σεμινάριο περιείχε θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση.

 

  Την 28 η Οκτωβρίου, η  Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α. συμμετείχε στην κατάθεση στεφάνου, καταθέτοντας το δικό της στεφάνι. Στη συνέχεια , κάλυψε με  περιπόλους της για πρώτες βοήθειες, την οδό στην οποία πραγματοποιούνταν η παρέλαση του Δήμου Πετρουπόλεως.

 

    5 & 6 Νοεμβρίου, στο ξενοδοχείο Electra Palace στο κέντρο της Αθήνας, το Συμβούλιο της Ευρώπης με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο,  στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Ερευνητικού προγράμματος “SGL for USaR - Second Generation Locator for Urban Search and Rescue Operations” (EU FP7), διοργάνωσαν  Συνάντηση εργασίας με θέμα: « Ανθρώπινα δικαιώματα και φυσικές καταστροφές – Έρευνα και διάσωση ευπαθών ομάδων πληθυσμού». Στην διήμερη αυτή Διεθνή συνάντηση συμμετείχαν και εκπρόσωποι της Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α.

 

   Στις 8 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε 8ωρη εκπαίδευση με θέματα: Βασικές Πρώτες Βοήθειες, χρήση και εξοικείωση με τα προπλάσματα , ΚΑΡΠΑ , χρήση του αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή. Την εκπαίδευση, (το πρόγραμμα της οποίας  ακολουθεί τις  οδηγίες του Ευρωπαϊκού  Συμβουλίου Αναζωογόνησης και  της Αμερικάνικης Καρδιολογικής  Εταιρίας), παρακολούθησαν αρκετά μέλη της Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α., τα οποία και θα πιστοποιηθούν από την EMP MEDIC FIRST AID INTERNATIONAL EUROPE.

 

   Στις 21 Νοεμβρίου, μετά από πρόσκληση της Ε.Δ.Ο.Κ., ομάδα της Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α. συμμετείχε στην κάλυψη Πρώτων Βοηθειών, των προκριματικών αγώνων Ποδηλασίας Ανωμάλου Δρόμου, στο Όρος Αιγάλεω ( στο δάσος από την κορυφή του σχιστού Κορυδαλλού μέχρι την περιοχή του Σκαραμαγκά ), αναλαμβάνοντας την φύλαξη επικίνδυνων σημείων της διαδρομής διελεύσεως των αθλητών.

 

   Στα τέλη του Δεκεμβρίου, όπως και κάθε χρονιά, τα μέλη της Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α. συγκέντρωσαν τρόφιμα, τα οποία παρέδωσαν στην «εστία αγάπης» του Δήμου Πετρουπόλεως, καθώς και στην κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Ιλίου, προκειμένου να φτάσουν στα χέρια ευπαθών οικογενειών.

 

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2010

Στις 17 Ιανουαρίου η Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α. οργάνωσε 8ωρη άσκηση «απεγκλωβισμού τραυματιών από κατεστραμμένο κτήριο» στον παλιό θερινό κινηματογράφο «Αλέξανδρο» στον Δήμο Πετρουπόλεως. Την άσκηση πραγματοποίησαν με την βοήθεια της Ε.Δ.Ο.Κ. (ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΙΑΣΩΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ) και συμμετείχαν και μέλη της Ε.Ο.Π.Π. (ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ). Στην άσκηση έλαβαν μέρος περίπου 40 διασώστες  των προαναφερθέντων ομάδων. ( φωτογραφίες:  www.facebook.com/media/set/?set=a.104707539554023.9813.100000443324801&type=3&l=0ce3549ca8 )

 

Στις 23 και 24 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκαν 4ωρα μαθήματα Πρώτων βοηθειών, από εκπαιδεύτρια πρώτων βοηθειών, έπ’ ωφελείας των μελών της Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α.

 

Στις  31 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκε μία μικρή, αλλά ανοικτή τελετή στην Πετρούπολη (Δήμος στον οποίο έχει την έδρα της η Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α.), για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του σωματείου μας. Παρουσία αξιωματούχων της Δημοτικής Αρχής και της αντιπολιτεύσεώς της, οι οποίοι μας τίμησαν με την παρουσία τους. Κατά την διάρκεια της τελετής,  παρέλαβαν τις βεβαιώσεις και τα πιστοποιητικά των διαφόρων σεμιναρίων, στα οποία και είχαν συμμετάσχει, όλοι οι δικαιούχοι.

 

Στις 7 Φεβρουαρίου,  15 μέλη της Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α. συμμετείχαν στην δενδροφύτευση που οργάνωσε ο Α.Σ.Δ.Α. , με την υποστήριξη του ραδιοφωνικού σταθμού «ΣΚΑΪ» ( φωτογραφίες: www.facebook.com/media/set/?set=a.104366992921411.9194.100000443324801&type=3&l=9ba724c260 )

 

Την ίδια ημέρα (7-2-10), αμέσως μετά την δενδροφύτευση, η Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α. συμμετείχε στην αποκριάτικη παρέλαση του Δήμου Πετρουπόλεως, για την κάλυψη πρώτων βοηθειών.

 

Την Καθαρά Δευτέρα ( 15 Φεβρουαρίου), η Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α. ανέλαβε την κάλυψη πρώτων βοηθειών, στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα κούλουμα, στον Δήμο Πετρουπόλεως.

 

Στις 10 Μαρτίου, 4μελής ομάδα της Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α. πραγματοποίησαν δίωρη εκπαιδευτική παρουσίαση, στα μέλη του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 4ου  Ολοήμερου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Αγ. Αναργύρων, με κύρια θέματα παρουσίασης την καταπολέμηση των οικιακών πυρκαγιών  και την  προστασία απ’ αυτές, καθώς και πρώτες βοήθειες και αντιμετώπιση εγκαυμάτων.

 

Στις 12, 13, 14  Μαρτίου μέλη της Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α. μετέβησαν στην περιοχή Σωτήρας Εδέσσης, και συμμετείχαν στην «1η Πανελλήνια ’σκηση Συνεργασίας», την οποία διοργάνωσε η ΕΔΟΜΑΚ Σκύδρας σε συνεργασία με την Ε.Δ.Ο.Κ.. Στην 3ήμερη αυτή ’σκηση συμμετείχαν πάνω από 20 Εθελοντικές Διασωστικές Ομάδες, απ’ όλη την Ελλάδα. ( φωτογραφίες: www.facebook.com/media/set/?set=a.105732346118209.11456.100000443324801&type=3&l=af9dd58ff9 )

 

Την 25 η Μαρτίου, η  Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α. συμμετείχε και φέτος στην κατάθεση στεφάνου. Στη συνέχεια  κάλυψε την οδό στην οποία πραγματοποιούνταν η παρέλαση του Δήμου Πετρουπόλεως, για παροχή Πρώτων Βοηθειών.

 

18 Απριλίου η Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α. παραβρέθηκε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο για κάλυψη Α’ Βοηθειών, σε περίπτωση που θα απαιτούνταν, κατά την διάρκεια δενδροφύτευσης που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων, στον προαύλιο χώρο του Σχολείου.

 

Στις 25 Απριλίου η Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α., προσκεκλημένη του Δήμου Αγ. Αναργύρων, ανέλαβε την κάλυψη Πρώτων Βοηθειών σε αθλητική εκδήλωση του Δήμου.

 

Στις 9 Μαΐου η Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α., προσκεκλημένη και πάλι του Δήμου Αγ. Αναργύρων, ανέλαβε την κάλυψη Πρώτων Βοηθειών στην  αθλητική εκδήλωση του Δήμου, «Παιχνίδι στο Δρόμο»

 

Στις 10 Μαΐου συγκροτήθηκε  νέα ομάδα μελών της Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α. και  ξεκίνησαν  μαθήματα  αυτόνομης καταδύσεως με μπουκάλες, με στόχο να  αποκτήσουν το  πτυχίο καταδύσεων (πρώτου αστεριού) της  PADI

 

16  Μαΐου,  πάλι  η Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α. ανέλαβε την κάλυψη Πρώτων Βοηθειών στον «Ποδηλατικό Αγώνα», την νέα  αθλητική εκδήλωση του Δήμου Αγ. Αναργύρων.

 

Στις 17 Μαΐου ξεκίνησε 5ήμερο σεμινάριο δασοπυρόσβεσης – δασοπροστασίας  (συνολικής διάρκειας 24 ωρών) από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, στα πλαίσια εκπαιδευτικού προγράμματος, που οργάνωσε η  Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Στο σεμινάριο αυτό συμμετείχαν πολλά από τα μέλη της Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α.

 

21, 22, 23  Μαΐου, αντιπροσωπία της Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α. συμμετείχε στην 1η Πανελλήνια ’σκηση Συνεργασίας Εθελοντικών Ομάδων, στο Φαράγγι του Ρίχτη, στα Έξω Μουλιανά Σητείας. Την άσκηση διοργάνωσαν οι Εθελοντές Διασώστες Εκτάκτων Αναγκών Κρήτης ( Ε.Δ.Ε.Α.Κ.)  με την συνεργασία της Ε.Δ.Ο.Κ.  ( φωτογραφίες:  www.facebook.com/media/set/?set=a.125229050835205.15815.100000443324801&type=3&l=9becf4c3c5 )

 

Την Παρασκευή 28-5-10, στα Δυτικά του Δήμου Πετρουπόλεως, στους πρόποδες του Ποικίλου Όρους ξέσπασε πυρκαγιά και έκαψε αρκετά δένδρα. Η έγκαιρη επέμβαση μεγάλης δύναμης της πυροσβεστικής είχε αν αποτέλεσμα  να αποτραπεί η επέκταση της φωτιάς  στο υπόλοιπο βουνό. Σε αυτήν την επιχείρηση κατάσβεσης, στο πλευρό της Πυροσβεστικής βρέθηκαν συντεταγμένα και πολύ γρήγορα, αρκετά άτομα της Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α., τα οποία κάτω από τις οδηγίες των Πυροσβεστών προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στην κατάσβεση.

 

Στις 12 και 13  Ιουνίου πραγματοποιήθηκε  εκπαιδευτικό σεμινάριο 10 ωρών «Διαχείρισης ’γχους». Το σεμινάριο αυτό υλοποιήθηκε, ειδικά για τα μέλη της Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α., από το Κέντρο Πρόληψης «Οδοιπορικό» του Δήμου Περιστερίου.

 

Στις 18 και 19 Ιουνίου, μέλη της Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α. συνόδευσαν τις ομάδες ενόργανης γυμναστικής του Δ.Α.Ο.Π. (Δημοτικός Αθλητικός Οργανισμός Πετρούπολης) στις εκτός έδρας εμφανίσεις τους, στους Δήμους  Ψυχικού και Περιστερίου αντίστοιχα, στους οποίους πραγματοποιούνταν Πανελλήνιοι αγώνες γυμναστικής.

 

Ιούνιο και Ιούλιο του 2010 η  Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α. σε συνεννόηση με τον  Δήμο Πετρουπόλεως και το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, ανέλαβε συγκεκριμένες μέρες και ώρες, (σε σημείο που υποδείχθηκε από τον Δήμο), φύλαξη πυρασφάλειας του Ποικίλου Όρους.

 

Στις αρχές του Ιουλίου, ξέσπασε πυρκαγιά πίσω από τον Πρ. Ηλία, στα όρια των Δήμων Πετρουπόλεως Καματερού και Ιλίου. Οι Πυροσβεστικές δυνάμεις, επίγειες και εναέριες, κατέφθασαν πολύ γρήγορα, όπως και  μία ομάδα μελών  της Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α., η οποία κάτω από τις οδηγίες του Π.Σ. προσέφεραν τις υπηρεσίες τους

 

11 και 12 Σεπτεμβρίου η  Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α. ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση της ομάδος από την Θεσσαλονίκη, συμμετείχε στην κάλυψη πρώτων βοηθειών, του 24ου Ορειβατικού Μαραθωνίου Ολύμπου, καλύπτοντας ένα  σημείο της διαδρομής, στα 1.940 μέτρα υψόμετρο, στο καταφύγιο της «Πετρόστρουγκας». ( φωτογραφίες:  www.facebook.com/media/set/?set=a.154236477934462.32099.100000443324801&type=3&l=ca4b5bdfc8 )

 

Στα μέσα Σεπτεμβρίου η  Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α. είχε παρουσία στην 75η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, μαζί με άλλες εθελοντικές ομάδες.

 

Στις 14 & 15 -9-10 μέλη της ομάδος μας, παρότι δεν είναι στις αρμοδιότητες της  Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α., κάλυψαν έκτακτη γραφειοκρατική ανάγκη, προσφέροντας γραμματειακή υποστήριξη στο Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Πετρούπολης, μετά από αίτημα της Προέδρου του για βοήθεια.

 

Από τις 27 Σεπτεμβρίου έως τις 1 Οκτωβρίου του 2010 μέλη της Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α. παρακολούθησαν επιτυχώς  την 18η /10 εκπαιδευτική σειρά του Σχολείου Εκπαίδευσης Θαλάσσιας Επιβίωσης (Σ.Ε.Θ.Ε.) της Πολεμικής Αεροπορίας, στην Καλαμάτα

 

Στις 10-10-10,   η Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α. ανέλαβε την κάλυψη Πρώτων Βοηθειών στον «Ποδηλατικό Γύρο της Πετρούπολης», την οποία οργάνωσε ο Δήμος Πετρουπόλεως και ο Ποδηλατικός σύλλογος «Οδυσσέας» .

 

Στις 17-10-10,   η Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α. ανέλαβε την κάλυψη Πρώτων Βοηθειών στον «Ποδηλατικό Ορειβατικό  Γύρο του Ποικίλου Όρους», τον οποίο οργάνωσε ο  Ποδηλατικός σύλλογος «Οδυσσέας» .

 

Στις 22, 23 και 24 Οκτωβρίου, η Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α.  οργάνωσε και πραγματοποίησε με επιτυχία  την Πανελλήνια εκπαιδευτική συνάντηση των ομάδων των Ε.Ε.Ε.Δ. για το 2010 , στο Θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη. Μερικά από τα θέματα των εκπαιδεύσεων που υλοποιήθηκαν ήταν: Νυχτερινή έρευνα αγνοουμένων, πυρόσβεση δασικών εκτάσεων, Α’ Βοήθειες, καταρρίχηση – αναρρίχηση, επικοινωνίες. ( φωτογραφίες: www.facebook.com/media/set/?set=a.164713583553418.35069.100000443324801&type=3&l=60c469b02f )

 

Στις 25, 26, 27 Οκτωβρίου 1010, μέλη της ΕΕΕΔΕΑ παρακολούθησαν, στη  σχολή  Ε.Β. του Π.Ν., στο Κ.Ε. ΠΑΛΑΣΚΑΣ, τριήμερο σεμινάριο με θέματα όπως, ασφαλή διαφυγή από αφιλόξενο περιβάλλον, χρήση φορητών και εγκατεστημένων μέσων πυρόσβεσης, πρώτες ενέργειες αντιμετώπισης πυρκαγιάς σε κτιριακές εγκαταστάσεις καθώς και μεταφορά τραυματιών από δυσπρόσιτους χώρους. ( φωτογραφίες: www.facebook.com/media/set/?set=a.165805813444195.35437.100000443324801&type=3&l=da9915febb )

 

Την 28 η Οκτωβρίου, η  Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α., κάλυψε με  περιπόλους της για πρώτες βοήθειες, την οδό στην οποία πραγματοποιούνταν η παρέλαση του Δήμου Πετρουπόλεως.

 

Την 4η  Δεκεμβρίου εκπρόσωποι της Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α., προσκεκλημένοι των διοργανωτών, παρακολούθησαν (ως παρατηρητές εκ των έσω)  την μεγάλη άσκηση διαχείρισης & αντιμετώπισης σεισμού με πολλαπλά θύματα. Η άσκηση είχε το όνομα «Έρευνα, Συνεργασία & Διάσωση» και ήταν ολοήμερη άσκηση συνεργασίας εθελοντικών ομάδων της Κεντρικής Μακεδονίας.

bottom of page