top of page

Ημερολόγιο 2009

Στις αρχές του Ιανουαρίου του 2009 η Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α., ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα των «Γιατρών του Κόσμου», συγκέντρωσε τρόφιμα και φάρμακα, τα οποία  στάλθηκαν στην λωρίδα της Γάζας, με σκοπό την ενίσχυση της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τον παλαιστινιακό λαό.

 

  Την Καθαρά Δευτέρα του 2009,  ο Δήμος  Πετρουπόλεως γιόρτασε τα Κούλουμα οργανώνοντας εκδηλώσεις και η Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α. ανέλαβε την υγειονομική κάλυψη των εκδηλώσεων αυτών.

 

  Στις 9 Μαρτίου, μέλη του Δ.Σ. συμμετείχαν προσκεκλημένοι, στην  εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Πολιτικής Προστασίας, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων, από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

 

  Την 25 η Μαρτίου, η  Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α. συμμετείχε στην κατάθεση στεφάνου, στη μνήμη των πεσόντων του απελευθερωτικού αγώνα, καταθέτοντας το δικό της στεφάνι. Στη συνέχεια , κάλυψε υγειονομικά με περιπόλους της, την οδό στην οποία πραγματοποιούνταν η παρέλαση του Δήμου Πετρουπόλεως.

 

  Στις 5 Απριλίου, εκπρόσωπος της Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α. έλαβε μέρος στην  Ημερίδα  με θέμα «Συνεργασία και εμπλοκή φορέων – δυνάμεων κατά την αντιπυρική περίοδο 2009».Την Ημερίδα διοργάνωσε το Αρχηγείο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και η Περιφερειακή Διοίκηση Π.Υ. Αττικής, στην αίθουσα συσκέψεων, του επιχειρησιακού κέντρου του «199».

 

  Την ίδια μέρα, στις 5 Απριλίου, όπως και αργότερα στις 17 Μαΐου,  η Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α. συμμετείχε στην υγειονομική κάλυψη αθλητικής εκδηλώσεως  (ποδηλατικού γύρου) του Δήμου Αγ. Αναργύρων

 

  Στις  29 Απριλίου, μέλη μας συμμετείχαν σε τρίωρη εκπαίδευση, στις εγκαταστάσεις του 10ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών, προσκεκλημένοι της Εθελοντικής Ομάδος Πολιτών Περιστερίου.

 

  2 και 3 Μαΐου ολιγομελής ομάδα της Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α., παρακολούθησε διήμερη εκπαίδευση ( με θέματα  χρήσης ασυρμάτου, χαρτών και πυξίδας, μηχανολογικού εξοπλισμού, πυροσβεστικών οχημάτων, Α΄ Βοηθειών κλπ ). Η εκπαίδευση ήταν θεωρητική και πρακτική και οργανώθηκε από την ομάδα «Εθελοντική Δασοπροστασία Δήμου Καισαριανής» με την συμμετοχή διαφόρων κρατικών φορέων.

 

  Τετραμελής αντιπροσωπεία της Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α. στις 9 Μαΐου 2009, έλαβε μέρος στην ημερίδα «Εθελοντισμός για τη Προστασία των Δασών», την οποία πραγματοποίησε το κοινωφελές ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση και ο όμιλος Eurobank EFG. Στην ημερίδα συμμετείχαν πάνω από 160 εθελοντικές ομάδες απ’ όλη την Ελλάδα. Μεταξύ των ομιλητών της ημερίδας ήταν ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Κος Μ. Μουζάς, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Κος Α. Κοντοκώστας, ο Νομάρχης Σάμου Κος Μ. Κάρλας, Δήμαρχοι κ.α.. Τέθηκαν ερωτήσεις και προτάσεις από τους παρευρισκόμενους εθελοντές και παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της έρευνας που είχε προηγηθεί, από τα 932 ερωτηματολόγια τα οποία  είχαν συμπληρωθεί από τις εθελοντικές ομάδες, αρκετό καιρό πριν από την διοργάνωση της ημερίδας.

 

  Από τις 21 έως και τις 24 Μαΐου 2009 η Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α. συμμετείχε με δικό της περίπτερο, στο οποίο πρόβαλε τις δράσεις της, στην Inter Aigis 09, την «1η Διεθνή Έκθεση Πολιτικής Προστασίας, Ασφάλειας, Πυρασφάλειας & Ειδικού Εξοπλισμού Ο.Τ.Α.». Παράλληλα με την έκθεση πραγματοποιήθηκαν τα εξής συνέδρια: το Πανελλήνιο Συνέδριο «Πολιτικής Προστασίας & Τοπικής Αυτοδιοίκησης» και το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο « Πυρασφάλεια της Ευρώπης 2009». Τα συνέδρια αυτά παρακολούθησαν και μέλη της ομάδος μας.

 

  Την 3-6-09 προς 4-6-09 η Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α. μετά από αίτημά της προς  την υπηρεσία εκπαίδευσης της Αττικό Μετρό (Α.Μ.Ε.Λ.  Α.Ε.),  πραγματοποίησε μεταμεσονύκτια εκπαίδευση, στις εγκαταστάσεις και τις σήραγγες του Μετρό, με θέμα «καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης στο μετρό», έπ’ ωφελείας των μελών της καθώς και άλλων ( συνεργαζομένων με την Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α. εθελοντικών ομάδων ). ( φωτογραφίες:  www.facebook.com/media/set/?set=a.102898593068251.6432.100000443324801&type=3&l=7a79367e24 )

 

  Στις 13-6-09 μέλη της Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α. συνοδεύσανε ομάδες της ενόργανης γυμναστικής του ΔΑΟΠ, σε αθλητική διοργάνωση του Δήμου Ψυχικού.

 

  Από τα μέσα Ιουνίου του 2009, η Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α.  για υποβοήθηση του Δήμου Πετρουπόλεως στην πυροπροστασία του Ποικίλου όρους,  ανέλαβε την περιφρούρηση σε σημεία του βουνού που της υποδείχθηκαν.

 

  Στις αρχές Ιουλίου του 2009, μέλη της Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α. συμμετείχαν στην τριήμερη Πανελλήνια Εκπαιδευτική Συνάντηση των ομάδων της Ε.Ε.Ε.Δ. στην Αλεξανδρούπολη. Μεταξύ των εκπαιδευτικών αντικειμένων τα οποία αναπτύχθηκαν στην συνάντηση αυτή  ήταν:  θεωρία και πράξη μεθόδων κατάσβεσης πυρκαγιών - οι ψυχολογικές επιδράσεις των διασωστικών επιχειρήσεων, πάνω στα συμμετέχοντα μέλη των ομάδων - θεωρία χρήσης σχοινιών - εκπαίδευση καταρρίχησης  (ραπέλ) σε κάθετο βράχο, κλπ

 

  Από τις 28 Σεπτεμβρίου έως τις 1 Οκτωβρίου του 2009 μέλη της Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α. παρακολούθησαν επιτυχώς  την 17η /09 εκπαιδευτική σειρά του Σχολείου Εκπαίδευσης Θαλάσσιας Επιβίωσης (Σ.Ε.Θ.Ε.) της Πολεμικής Αεροπορίας, στην Καλαμάτα.  ( φωτογραφίες:  www.facebook.com/media/set/?set=a.101030603255050.2237.100000443324801&type=3&l=c7cd90112e )

 

  Στις 10 και 11 Οκτωβρίου του 2009, πολυμελής ομάδα της Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α. συμμετείχε στην 2ήμερη άσκηση που διοργάνωσε η Ε.Δ.Ο.Κ.  σε νταμάρι του Κορυδαλλού. Μερικά από τα εκπαιδευτικά αντικείμενα της άσκησης ήταν: στήσιμο και διαχείριση καταυλισμού – πυρόσβεση – διάσωση τραυματιών από ερείπια – νυχτερινή έρευνα και διάσωση αγνοουμένων τραυματιών στην ύπαιθρο, κλπ. 

 

  Στις 25 Οκτωβρίου το  Ελληνικό ΚΕντρο ΘΑλάσσιας Διάσωσης & Επιβίωσης ( Ε.ΚΕ.ΘΑ.Δ.Ε.), πραγματοποίησε 4ωρο εκπαιδευτικό σεμινάριο για τα μέλη και τους φίλους της  Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α. στην λίμνη της Βουλιαγμένης, με θέματα τις  βασικές αρχές και μεθόδους ναυαγοσωστικής, για μη επαγγελματίες ναυαγοσώστες (χωρίς τη χρήση ειδικού εξοπλισμού). Το σεμινάριο περιείχε θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση.

 

  Την 28 η Οκτωβρίου, η  Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α. συμμετείχε στην κατάθεση στεφάνου, καταθέτοντας το δικό της στεφάνι. Στη συνέχεια , κάλυψε με  περιπόλους της για πρώτες βοήθειες, την οδό στην οποία πραγματοποιούνταν η παρέλαση του Δήμου Πετρουπόλεως.

 

    5 & 6 Νοεμβρίου, στο ξενοδοχείο Electra Palace στο κέντρο της Αθήνας, το Συμβούλιο της Ευρώπης με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο,  στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Ερευνητικού προγράμματος “SGL for USaR - Second Generation Locator for Urban Search and Rescue Operations” (EU FP7), διοργάνωσαν  Συνάντηση εργασίας με θέμα: « Ανθρώπινα δικαιώματα και φυσικές καταστροφές – Έρευνα και διάσωση ευπαθών ομάδων πληθυσμού». Στην διήμερη αυτή Διεθνή συνάντηση συμμετείχαν και εκπρόσωποι της Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α.

 

   Στις 8 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε 8ωρη εκπαίδευση με θέματα: Βασικές Πρώτες Βοήθειες, χρήση και εξοικείωση με τα προπλάσματα , ΚΑΡΠΑ , χρήση του αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή. Την εκπαίδευση, (το πρόγραμμα της οποίας  ακολουθεί τις  οδηγίες του Ευρωπαϊκού  Συμβουλίου Αναζωογόνησης και  της Αμερικάνικης Καρδιολογικής  Εταιρίας), παρακολούθησαν αρκετά μέλη της Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α., τα οποία και θα πιστοποιηθούν από την EMP MEDIC FIRST AID INTERNATIONAL EUROPE.

 

   Στις 21 Νοεμβρίου, μετά από πρόσκληση της Ε.Δ.Ο.Κ., ομάδα της Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α. συμμετείχε στην κάλυψη Πρώτων Βοηθειών, των προκριματικών αγώνων Ποδηλασίας Ανωμάλου Δρόμου, στο Όρος Αιγάλεω ( στο δάσος από την κορυφή του σχιστού Κορυδαλλού μέχρι την περιοχή του Σκαραμαγκά ), αναλαμβάνοντας την φύλαξη επικίνδυνων σημείων της διαδρομής διελεύσεως των αθλητών.

 

   Στα τέλη του Δεκεμβρίου, όπως και κάθε χρονιά, τα μέλη της Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α. συγκέντρωσαν τρόφιμα, τα οποία παρέδωσαν στην «εστία αγάπης» του Δήμου Πετρουπόλεως, καθώς και στην κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Ιλίου, προκειμένου να φτάσουν στα χέρια ευπαθών οικογενειών.

 

bottom of page