ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2022

Στις 17-1-22 πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση με θέμα «Ασφάλεια χρήσεως του Μετρό», στο πλαίσιο  του Σχολείου Διάσωσης 2021-2022.

Στις 22-1-22 στο πλαίσιο  του Σχολείου Διάσωσης, πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση με θέμα «Βασικές αρχές προστασίας σε πεζοπορικές δράσεις υπαίθρου».

Στις 31-1-22  συνεχίζοντας το  Σχολείο Διάσωσης, πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση με θέμα «Αναπνευστικό & Κυκλοφορικό σύστημα και οξυγονοθεραπεία ».

Την Κυριακή  6-2-2022, στον χώρο της Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α.  πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εκδήλωση της κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας και στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε η Τακτική Γενική Συνέλευση.

 

Στις 7-2-22 πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση στην βασική χρήση σχοινιών, στο πλαίσιο  του Σχολείου Διάσωσης 2021-2022.

Στις 10 & 11 Φεβρουαρίου η Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α. προσκεκλημένη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων  του 2ου Λυκείου Πεύκης, πραγματοποίησε εκπαίδευση όλων των μαθητών των τμημάτων  του σχολείου (με δύο παρουσιάσεις)  σε θέματα αντιμετωπίσεως εκτάκτων αναγκών (Α’ Βοήθειες – Φωτιές – Σεισμούς)

 

12 & 19 Φεβρουαρίου στο πλαίσιο  του Σχολείου Διάσωσης, πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση με θέμα «Βασικές αρχές χρήσεως χαρτών και πυξίδων».

 

Στις 14-2-22 πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση με θέμα «Διαλογή τραυματιών σε ατύχημα με μαζικές απώλειες υγείας», στο πλαίσιο  του Σχολείου Διάσωσης 2021-2022.

 

Στις 21-2-22  συνεχίζοντας το  Σχολείο Διάσωσης, πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση με θέμα «Βασικές αρχές επικοινωνιών».

 

Στις 27-2-22 στο πλαίσιο  του Σχολείου Διάσωσης, πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση με θέμα «Έρευνα και Διάσωση σε αστικό περιβάλλον».

 

Στις 28-2-22 ολοκληρώνοντας το  Σχολείο Διάσωσης 2021 - 2022, πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση με θέμα «Επίγεια υποστήριξη αεροδιάσωσης».

Στις 12-3-22 η Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α., προσκεκλημένη του I.N. Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Νέο Ηράκλειο Αττικής, πραγματοποίησε τετράωρο εκπαιδευτικό πρόγραμμα αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών, επ’ ωφελείας των κατοίκων της ενορίας.

Στις 12 & 13 Ματρίου, μετά από πρόσκληση του Π.Δ.Σ. «Οδυσσέας» η Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α. ανέλαβε την κάλυψη Α’ Βοηθειών στον ποδηλατικό αγώνα «ΜΤΒ Γέρακας 2022 Vol.2 (xcc)» στον Γέρακα Αττικής.

 

Στις 15-3-22 η Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α., προσκεκλημένη του 2ου ΕΠΑΛ Ιλίου, πραγματοποίησε 3ωρο εκπαιδευτικό πρόγραμμα αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών, επ’ ωφελείας των καθηγητών του ΕΠΑΛ.

 

Στις 15-3-22 η Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α., πραγματοποίησε 4ωρο εκπαιδευτικό πρόγραμμα αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών, επ’ ωφελείας δασκάλων και γονέων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Γέρακα Αττικής.

 

Στις 3 Απριλίου  η Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α. ανέλαβε την κάλυψη Πρώτων Βοηθειών στον  Αγώνα Ανωμάλου Δρόμου του Ποικίλου Όρους  (Poikilo Rocky Mountain 2022), τον οποίο διοργάνωσε ο  Ποδηλατικός  Δρομικός  Σύλλογος «Οδυσσέας» .

 

Το Σάββατο, 9 Απριλίου μέλη της Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α. συμμετείχαν σε εκπαιδευτικό εργαστήριο στο Βύρωνα, με στόχο την ενδυνάμωση των Ε.Ο. σε θέματα που αφορούν στην πρόληψη και διαχείριση των δασικών πυρκαγιών και την αποκατάσταση καμένων εκτάσεων. Το εργαστήριο υλοποιήθηκε από το ΜΚΣ Δεσμός, σε συνεργασία με το WWF Ελλάς και το HIGGS (Higher Incubator Giving Growth & Sustainability).

 

Στις 12-4-22  η Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α.  πραγματοποίησε 4ωρη ανοιχτή παρουσίαση για το κοινό, με θέμα «αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών», στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Πετρουπόλεως.

 

Στις 12 & 15-4-22 η Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α. συμμετείχε  προάσκηση και την Τακτική Άσκηση Πεδίου Δασικής Πυρκαγιάς με κωδικό όνομα «ΑΙΝΕΙΑΣ 2022», στο Ποικίλο Όρος (κορυφογραμμή Πετρούπολης/Καματερού).  Την άσκηση διοργάνωσε η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας με τη συνεργασία της Αντιπεριφέρειας Δυτικού Τομέα Αθηνών και του Πυροσβεστικού Σώματος .

Στις 4-5-22  η Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α., πραγματοποίησε 4ωρο εκπαιδευτικό πρόγραμμα αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών, επ’ ωφελείας πολιτών, σε ανοιχτή παρουσίαση στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Πετρουπόλεως.

 

Στις 7 & 8 Μαϊου, μετά από πρόσκληση του Π.Δ.Σ. «Οδυσσέας» η Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α. ανέλαβε την κάλυψη Α’ Βοηθειών στον ποδηλατικό αγώνα «ΜΤΒ 2022 (XCC & XCR)» στο Ποικίλο Όρος.

 

Στις 7, 8, 14, 15, 21, 22, 29 Μαΐου 2022, μέλη της Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α. παρακολούθησαν την θεωρητική & πρακτική πιστοποιημένη εκπαίδευση εθελοντών στην δασοπυρόσβεση, η οποία πραγματοποιήθηκε στον 10ο Πυροσβεστικός Σταθμός Αθηνών, ενόψει ενάρξεως της αντιπυρικής περιόδου 2022.

 

Στις 9-5-22 ξεκίνησε 6μηνη εκπαιδευτική διαδικασία του 16ου ACCELERATOR, το οποίο διοργανώνεται από το HIGGS και συμμετέχει ως ωφελούμενη η Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α.. To Accelerator είναι ένα εξειδικευμένο εκπαιδευτικό και συμβουλευτικό πρόγραμμα για μη κερδοσκοπικές οργανώσεις, με σκοπό να τις υποστηρίξει σε θέματα στρατηγικής.

 

Στις 11-5-22  μέλη της Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α. πραγματοποίησαν εκπαίδευση στις Βασικές αρχές πυρόσβεσης- πυροπροστασίας, στο 2ο ΕΠΑΛ Ιλίου, μετά από πρόσκληση του σχολείου.

 

Στις 18-5-22  πραγματοποιήθηκε από την Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α. εκπαιδευτικό 4ωρο, στην αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών, το οποίο οργανώθηκε από το 6ο Γυμνάσιο Πετρουπόλεως, επ’ ωφελείας των εκπαιδευτικών και των γονέων,  στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου.

 

Στις 19-5-22  πραγματοποιήθηκε από την Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α. εκπαιδευτικό 4ωρο, στην αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών, το οποίο οργανώθηκε από το 2ο Γυμνάσιο Αιγάλεω, επ’ ωφελείας εκπαιδευτικών και γονέων.

 

Στις 24-5-22  πραγματοποιήθηκαν  από την Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α.  στο 2ο Γυμνάσιο Αιγάλεω, 2 εκπαιδευτικά  2ωρα, για την αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών, επ’ ωφελείας των μαθητών της Β & Γ Γυμνασίου.

 

Το Σάββατο 6-6-22 μέλη της Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α. ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα του Δήμου Πετρουπόλεως για τον καθαρισμό τμήματος του Ποικίλου όρους, συμμετείχαν στη δράση με την ονομασία «Ζούμε το βουνό μας»

 

Στις 10-6-22 οργανώθηκε και  πραγματοποιήθηκε από την Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α. εκπαιδευτικό 4ωρο σεμινάριο, για την αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών και βασικών Α’ Βοηθειών, στο εργοτάξιο της «ΔΙΟΝ ΤΕΧΝΙΚΗΣ Α.Ε.» στη Μαλακάσα, επ’ ωφελείας των εργαζομένων της.

Στις 23 & 24 Ιουνίου μέλη της Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α. συμμετείχαν στο Συνέδριο SNF Nostos, με θέμα "με επίκεντρο την Υγεία", στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Στις 1, 2 & 3 Ιουλίου  η Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α. συμμετείχε με δικό της χώρο  στο Φεστιβάλ Εθελοντισμού 2022 "Voluntary Action", στο Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης», πραγματοποιώντας ανοιχτές εκπαιδευτικές παρουσιάσεις στους επισκέπτες και τους συμμετέχοντες στο Φεστιβάλ.


Στις 2-7-22  η Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α. ανέλαβε  την κάλυψη Πρώτων  Βοηθειών στον Μικτό Νυχτερινό Αγώνα Ανωμάλου Δρόμου (δρομέων και ποδηλατών), σε διάφορα σημεία στο Ποικίλο Όρος. Τον αγώνα  διοργάνωσε ο Ποδηλατικός Σύλλογος «Οδυσσέας».


 Στις 4, 5, 6, 14, 15, 18, 19, 21, 25, 26, 27, 28 Ιουλίου (12 ημέρες κατά τις οποίες ο δείκτης επικινδυνότητος ήταν 4άρι και πάνω) μέλη της Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α. ανέλαβαν 4ωρη βάρδια περιπόλου πυρασφάλειας στο άλσος του Αγ. Δημητρίου στον Δήμο Πετρουπόλεως, ενημερώνοντας παράλληλα  τους επισκέπτες του άλσους για τους κινδύνους.


Στις  20 Ιουλίου 2022 κλιμάκιο της Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α. επιχείρησε υπό του Πυροσβεστικού Σώματος, στην κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς σε δασική περιοχή των Μεγάρων.
 

   

 

..... αν και παραμένουμε

υπό περιορισμούς λόγω covid-19

.... ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ