ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2022

Στις 17-1-22 πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση με θέμα «Ασφάλεια χρήσεως του Μετρό», στο πλαίσιο  του Σχολείου Διάσωσης 2021-2022.

Στις 22-1-22 στο πλαίσιο  του Σχολείου Διάσωσης, πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση με θέμα «Βασικές αρχές προστασίας σε πεζοπορικές δράσεις υπαίθρου».

Στις 31-1-22  συνεχίζοντας το  Σχολείο Διάσωσης, πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση με θέμα «Αναπνευστικό & Κυκλοφορικό σύστημα και οξυγονοθεραπεία ».

Την Κυριακή  6-2-2022, στον χώρο της Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α.  πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εκδήλωση της κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας και στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε η Τακτική Γενική Συνέλευση.

 

Στις 7-2-22 πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση στην βασική χρήση σχοινιών, στο πλαίσιο  του Σχολείου Διάσωσης 2021-2022.

Στις 10 & 11 Φεβρουαρίου η Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α. προσκεκλημένη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων  του 2ου Λυκείου Πεύκης, πραγματοποίησε εκπαίδευση όλων των μαθητών των τμημάτων  του σχολείου (με δύο παρουσιάσεις)  σε θέματα αντιμετωπίσεως εκτάκτων αναγκών (Α’ Βοήθειες – Φωτιές – Σεισμούς)

 

12 & 19 Φεβρουαρίου στο πλαίσιο  του Σχολείου Διάσωσης, πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση με θέμα «Βασικές αρχές χρήσεως χαρτών και πυξίδων».

 

Στις 14-2-22 πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση με θέμα «Διαλογή τραυματιών σε ατύχημα με μαζικές απώλειες υγείας», στο πλαίσιο  του Σχολείου Διάσωσης 2021-2022.

 

Στις 21-2-22  συνεχίζοντας το  Σχολείο Διάσωσης, πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση με θέμα «Βασικές αρχές επικοινωνιών».

 

Στις 27-2-22 στο πλαίσιο  του Σχολείου Διάσωσης, πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση με θέμα «Έρευνα και Διάσωση σε αστικό περιβάλλον».

 

Στις 28-2-22 ολοκληρώνοντας το  Σχολείο Διάσωσης 2021 - 2022, πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση με θέμα «Επίγεια υποστήριξη αεροδιάσωσης».

Στις 12-3-22 η Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α., προσκεκλημένη του I.N. Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Νέο Ηράκλειο Αττικής, πραγματοποίησε τετράωρο εκπαιδευτικό πρόγραμμα αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών, επ’ ωφελείας των κατοίκων της ενορίας.

Στις 12 & 13 Ματρίου, μετά από πρόσκληση του Π.Δ.Σ. «Οδυσσέας» η Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α. ανέλαβε την κάλυψη Α’ Βοηθειών στον ποδηλατικό αγώνα «ΜΤΒ Γέρακας 2022 Vol.2 (xcc)» στον Γέρακα Αττικής.

 

Στις 15-3-22 η Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α., προσκεκλημένη του 2ου ΕΠΑΛ Ιλίου, πραγματοποίησε 3ωρο εκπαιδευτικό πρόγραμμα αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών, επ’ ωφελείας των καθηγητών του ΕΠΑΛ.

 

Στις 15-3-22 η Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α., πραγματοποίησε 4ωρο εκπαιδευτικό πρόγραμμα αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών, επ’ ωφελείας δασκάλων και γονέων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Γέρακα Αττικής.

 

Στις 3 Απριλίου  η Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α. ανέλαβε την κάλυψη Πρώτων Βοηθειών στον  Αγώνα Ανωμάλου Δρόμου του Ποικίλου Όρους  (Poikilo Rocky Mountain 2022), τον οποίο διοργάνωσε ο  Ποδηλατικός  Δρομικός  Σύλλογος «Οδυσσέας» .

 

Το Σάββατο, 9 Απριλίου μέλη της Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α. συμμετείχαν σε εκπαιδευτικό εργαστήριο στο Βύρωνα, με στόχο την ενδυνάμωση των Ε.Ο. σε θέματα που αφορούν στην πρόληψη και διαχείριση των δασικών πυρκαγιών και την αποκατάσταση καμένων εκτάσεων. Το εργαστήριο υλοποιήθηκε από το ΜΚΣ Δεσμός, σε συνεργασία με το WWF Ελλάς και το HIGGS (Higher Incubator Giving Growth & Sustainability).

 

Στις 12-4-22  η Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α.  πραγματοποίησε 4ωρη ανοιχτή παρουσίαση για το κοινό, με θέμα «αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών», στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Πετρουπόλεως.

 

Στις 12 & 15-4-20 η Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α. συμμετείχε  προάσκηση και την Τακτική Άσκηση Πεδίου Δασικής Πυρκαγιάς με κωδικό όνομα «ΑΙΝΕΙΑΣ 2022», στο Ποικίλο Όρος (κορυφογραμμή Πετρούπολης/Καματερού).  Την άσκηση διοργάνωσε η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας με τη συνεργασία της Αντιπεριφέρειας Δυτικού Τομέα Αθηνών και του Πυροσβεστικού Σώματος .

 

   

 

..... αν και παραμένουμε

υπό περιορισμούς λόγω covid-19

.... ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ